DÜŞEVİ OYUNCULARI MERHABA DEDİ

DÜŞEVİ OYUNCULARI MERHABA DEDİ
Düşevi oyuncuları 19. yıllarında özgün bir oyun denemesi olan "Bimarhane" ile seyircilerine merhaba dedi

Osmanlı döneminde çok güzel işletilen , sağlık yapılarından birisi olan Üsküdar ToptaşıBimarhanesi'nde (Tımarhanesinde) geçen oyun , dört akıl hastasının bakış açısı ile dönemi anlatıyor.

İstanbul İşgal Altında
Bozulan ekonomik yapı ve İşgal altındaki bir İstanbul’da 1919 yılının Nisan ayında ToptaşıBimarhanesi epey bir zaman önce kapanmıştır. Ancak içeride yaşamaya devam eden Ermeni, Türk, Balkan, Rum dört meczup kendilerine yardım eden bir kadın vasıtası ile yaşama tutunmaya çalışırlar. İngilizlerin hüküm sürdüğü bir İstanbul’da başlayıp Anadolu’ya yayılan Kuvayı Milliye mücadelesi artık bizim dört meczubun da derdi olmuştur. 

Bimarhane Farklı İnsanların Birlikte Yaşama Hikayesi
Bimarhane ; Temelde günümüze gönderme yaparak aynı topraklar üzerinde, aynı tebadan insanların birbirine kenetlenmesini, din, dil,ırk farkını bir kenara bırakarak farklılıkları ile birbirlerini kabullenmelerini ve birlikte yaşamalarının anlatıldığı trajikomik hikayesi ile seyirciyi diri tutma iddiasında olan bir oyun.Oyun tiyatro salonu haline dönüştürülmeye çalışılan Bulvar AVM Konferans salonu içerisinde , her hafta Salı ve Cuma günleri 20.00’da seyirci karşısına çıkacak. Biletler Düşevi Sanat Merkezi'nden temin edilebilecek.Sezgin BERBER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.