Dünyanın en büyük cami avizesi Çeçenistan Argün Cami

Dünyanın en büyük cami avizesi Çeçenistan Argün Cami
Aimani Kadyrova adına Çeçenistan’ın Argun kentinde 2013’te yapılan cami modern mimarisi ile dikkat çekmektedir. 26 metre çapındaki kubbeyi 45 metre genişliğinde sütunsuz bir mekân karşılamaktadır.

Aimani Kadyrova adına Çeçenistan’ın Argun kentinde 2013’te yapılan cami modern mimarisi ile dikkat çekmektedir. 26 metre çapındaki kubbeyi 45 metre genişliğinde sütunsuz bir mekân karşılamaktadır. Sütunsuz olarak imar edilen 45 metre genişliğinde dünyada benzeri olmayan mimaridir. Sütunsuz olarak kubbe ve genişliği en büyük camidir.

Genişlik bakımından dünyanın en büyük avizesi

İslam’ın simgesi olan hilal formunda tasarlanan avize 32 metre çapı ile dünyanın en geniş avizesidir. Üstün Avize tarafından Türkiye’de yapılmıştır. Avize üzerinde asılı 710 adet kandil cemaat üzerinde ışıktan bir hilal etkisi oluşturmaktadır. Yoğun süslemesi ile dikkat çeken cami avizeleri de altın kaplama ve Selçuklu model yoğun motifli lazer kesimli yüksek bir işçilikle bezenmiştir. Avizenin altın kaplama yapılması ile kullanım ömrünü daha da ileriye taşımıştır. Avize üzerinde yoğun lazer kesim kullanılarak dekore edilmiştir. Ana avize üzerinde yer alan 710 adet kandil ile aydınlatma gereğince sağlanmış bulunmaktadır.

Ana kubbe yanlarında yer alan avizelerde ise iç içe geçmiş halkalar halinde bulunan avizeler olarak mevcuttur. İç içe geçen halkalar yine lazer kesimle bezenmiş olup kandiller ile aydınlatma sağlanmıştır. Ana avize ile tam bir uyum içerisinde cami içerisindeki yerini almıştır. Avizelerde süreç içerisinde ampul değişimi yapılmak istenildiğinde zorlanılmadan kolaylıkla yapılacak şekilde tasarlanmıştır. Kandillerde yer alan vidaların açılması ile değişim hızlıca yapılacaktır.

ÜSTÜN AVİZE olarak imalat satış ve satış sonrası hizmetlerimizde öncelikli prensibimiz koşulsuz müşteri memnuniyetidir. Ülkemizin dört bir yanındaki pazarlama ağı ile ihtiyaçlara hızlı ve uygun çözümler üreterek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hizmet kalitesinden ödün vermeyecektir.

https://www.ustunavize.com/cecenistan-aimani-kadyrova-cami-dunyanin-en-buyuk-cami-avizesi-594

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.