DÜNYACA ÜNLÜ OPERET SAMSUN'DA SAHNELENDİ

DÜNYACA ÜNLÜ OPERET SAMSUN'DA SAHNELENDİ
Enerjik, romantik ve eğlenceli yapısıyla izleyicilerden tam not alan Yarasa Opereti, Aydın Gün Sahnesi’nde seyirciyle buluştu. 

Strauss II, Yarasa Opereti’ ni yazdığında, Vals Kralı olarak ünü çoktan yayılmıştı. Strauss’un zamanında Avrupa’nın sanat merkezi kabul edilen Viyana’da tüm balolarda Strauss’un valsleri eşliğinde dans ediliyordu. Yarasa operetinin metni besteciye verildiğinde besteci bu eğlenceli, kıskançlık ve değişen kimlikler üzerine kurulu metni bestelemeye karar verdi. Zekice planlanan oyun örgüsü ile entrikaların neden olduğu gülünç olaylar Strauss’un eşsiz müziği ile buluşunca operet büyük bir başarı elde etti. Oyunda her şey Eisenstein’ın bir maskeli balo sonrası yarasa kostümü giymiş arkadaşı Dr. Falke’yi gülünç duruma düşürmesinin ardından Dr. Falke’nin bunun intikamını almak için yaptığı plan ile başlıyor. Eğlenceli, coşkulu ve sofistike müzikle  zekice yazılmış metnin birlikteliği, Yarasa Opereti’ nin dünyanın en popüler operetlerinden biri olmasına neden oldu.

yarasa.jpeg

Eserin rejisörlüğünü Haldun Özörten, orkestra şefliğini Hakan Kalkan, dekor tasarımını Kaan Güreşçi, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, koreografisini Serhat Nüfusçu, koro şefliğini Raushan Baigulakova ve ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz üstleniyor.

yarasa-2.jpeg
 
Samsun Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları'nın hayat verdiği operette Rosalinde karakterini Arsen Tekinmirza, Baron von Eisenstein karakterini Bilal Doğan Adele karakterini Derya Belevi, Alfred karakterini  Gürkan Sezgin, Dr. Falke karakterini Murat Göçken, Prens Orlofsky karakterini Polen Yağmur Arslan, Frank karakterini Yağmur Oksayoğlu, Blind karakterini Halil Kaplan, İda karakterini Gamze Barhan, Frosch karakterini Metin Bayram  seslendirirken, Ünlü Tenor Hakan Aysev konuk sanatçı olarak yer aldı. 17 Şubat Pazartesi saat 20.00’da tekrar sahnelenecek Yarasa Opereti’ nin biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet sitesinden temin edilebilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi hafta içi 10.00 – 18.00 saatleri arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açıktır.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.