DÜNYACA ÜNLÜ TATAR BALET SAMSUN'DA

DÜNYACA ÜNLÜ TATAR BALET SAMSUN'DA
DÜNYACA ünlü Tatar balet 54 yaşındaki Irek Mukhamedov, Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün davetiyle bale eğitimi vermek amacıyla kente geldi.

Dünyanın en iyi baleti ödülü sahibi Irek Mukhamedov, Samsun'da bale eğitimi verecek. Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün daveti üzerine kente gelen ve 1 hafta bale kursu verecek olan Irek Mukhamedov, bugün Büyük Samsun Oteli'nde basın toplantısı düzenledi. 6 hafta boyunca Türkiye'nin çeşitli illerinde bale eğitimi vereceğini belirten Mukhamedov, "Turumuz İstanbul'da sona erecek. Bu süre içinde hem ders vereceğim hem de provolara bakacağım. Türkiye'de 6 opera var. Türkiye'de 6 opera olması büyük bir şey. Samsun'da operadaki sanatçılar genç. Gençlerin operaya önem vermesi çok önemli. Türkiye'de siyasileri ve bürokratları opera sanatına daha fazla ilgi göstermesi halinde bu sanatı dahada ilerleyecektir" dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde ödül aldığını hatırlatan Irek Mukhamedov, ilk ödülünü 1988 yılında aldığını söyleyerek, "Benim için en anlamlı ödül, en büyük ödül tabi ki İngiltere'de kraliçenin verdiği ödüldür. İyi bir bale sanatçısı olmak için disiplin ve öğrenim çok önemli. Ayrıca yetenek de olduğu zaman iyi bir bale sanatçısı olunabilir" dedi. Mukhamedov şöyle devam etti:

"Ben 10 yaşında okulda baleye başladım. O yaşlarda Moskova Bale Tiyatrosuyla beraber temsillere katılıyordum. Profesyonel dansa başladığımda 18 yaşımdaydım. Okulu bitirdikten sonra tam profesyonel hayatıma başladım ve 54 yaşımdayım halen dans ediyorum. Sovyetler Birliği'nin dağıtılma sürecinde buradan kaçarak Londra'ya yeleştim. Zaten Sovyetler Birliği çökmüştü. Orada çalışmak çok zorlaşmıştı. Bu yüzden Avrupa'yı ve Londra'yı seçtim. Türkiye'de bale çok seviliyor, seyircisi gayet iyi. Seyirsicisiz bale olmaz, umarım seyirci daha çok ilgi gösterir."

Basın toplantısının ardından dünyaca ünlü sanatçı Samsun'un simgesi olan Atatürk Anıtı önünde basın mensuplarına poz verdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.