Dünyaca ünlü sanatçı Acar'ın eserleri Ankasanat'ta

Dünyaca ünlü sanatçı Acar'ın eserleri Ankasanat'ta
ANKARA Antikacılık Ankasanat Galerisi, 27 Şubat-4 Nisan tarihleri arasında dünyaca ünlü ve çok sayıda ödüle sahip sanatçı İsmail Acar'ı ağırlayacak.

Sergi, sanatçının Başkentte açtığı en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyor.

Hat, çini, nar, kaftan, miğfer, silahlar, laleler, mevleviler konulu eserlerin yanı sıra, sanatçının kırmızılı eserlerinden 2 metreye 4 metre boyutlarındaki 'Topkapı Sarayı avlusunda Merasim' ve ' Ayasofya' konulu eserleri de sergide yer alıyor. Acar'ın 41 eserinin yer alacağı sergi, 27 Şubat 2015 tarihinde saat 18.00'de verilecek resepsiyonla başkentlilerin izlenimine sunulacak. 'Türk gibi resim yapacağım' diye başladığı sanat hayatında Bizans ve Osmanlı kültür ve mimari mirasını tuvallerine taşıyan Acar, 1991-2001 yılları arasında 150'den fazla sergiye katıldı. 2000 yılında Antalya Kaş limanında dünyanın en büyük açık hava duvar resim uygulamasını gerçekleştiren sanatçı Acar, ülkemizde olduğu kadar Tokyo'dan Venedik'e dünyanın pek çok önemli merkezinde sergiler düzenledi.

Sanatçının eserleri Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ABD, Kanada, Meksika, Arap Yarımadası'nın tamamında, Rusya, Moldovya, Ukrayna ve tüm Türk Cumhuriyetleri'nde, Çin, Tayvan, Kore, ve Japonya'da müze ve galerilerde

yer alıyor. Sanatçının Jack Nickholson, Kevin Costner, George Bush ünlülerin koleksiyonlarında eserleri bulunuyor. İsmail Acar, 2001 yılından itibaren gerçekleştirdiği tüm sergilerde, sergi gelirinin bir kısmını sosyal yardım amaçlı çalışan vakıf - dernek ve kuruluşlara bağışlamaktadır. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.