DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST GÜLSİN ONAY ÖZEL BİR KONSER VERDİ

DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST GÜLSİN ONAY ÖZEL BİR KONSER VERDİ
Dünyaca ünlü Piyanist Gülsin Onay Cumartesi günü İzmir'de “Dünya Piyanistler Günü” nedeni ile bir konser veren Gülsin Onay, "Her seviyeden piyanisti bu özel güne davet ettik" dedi.

Dünyaca meşhur piyanist Gülsin Onay, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde verdiği başarılı konserlerin ardından yurda döndü. Japonya ve ABD'de büyük bir ilgi ile karşılanan kültür elçimiz, gittiği her yerde klasik müzikseverlerin karşısında gururumuz oldu. Japonya ve ABD'den birçok yeni konser daveti de alan Gülsin Onay, yurda döner dönmez Milli Reasurans konser salonunda bir konser verdi. Klasik müzikseverlerin tamamen doldurduğu konser salonunda çok sıcak bir atmosferde gerçekleşen konserde piyanistimiz Gülsin Onay, A. Mozart, F. Mendelssohn, B. Bartok ve F. Schubert'in eserlerini seslendirdi. İzleyicilerin alkış yağmuruna tuttuğu devlet sanatçımız Gülsin Onay, tekrar sahneye gelerek bis yaptı ve bu defa istek üzerine F. Chopin'in bir eserini yorumladı.

4'NCÜ DÜNYA PİYANİSTLER GÜNÜ'NDE GÜLSİN ONAY KONSER VEREDİ
6 Aralık Cumartesi günü İzmir'de “Dünya Piyanistler Günü” nedeni ile bir konserle kutlayan Gülsin Onay, her seviyeden piyanisti bu özel güne davet ettik. “2011 yılında herkesin bir günü olduğunu ve piyanistlerin özel bir günü olmadığını fark ettim” diyen Gülsin Onay, bundan 4 yıl önce 6 Aralık gününü, “Dünya Piyanistler Günü” olarak ilan etmişti. Bu yıl “Dünya Piyanistler Günü”nü bir konserle kutlayacak olan Gülsin Onay, “Şaka yollu 2011'de ortaya attığım "Dünya Piyanistler Günü" fikrinin bu denli ciddiye alınacağını ve hatırlanacağını bilmiyordum doğrusu. Bu sene de İzmir'li dostlarım kutlamayı benimle yapmayı arzu ettiler ve ben de olur dedim. 6 Aralık akşamı Müziksev salonunda gerçekleştirdik ve konsere tüm dostlarımız katıldı” dedi ve şu bilgileri verdi. “Bu yıl 4. Dünya Piyanistler Günü ilk defa konser ile kutlanıyor, seneye İzmir'den başlayarak ve sonraki yıllarda farklı şehirlerde olmak üzere, her yıl 6 Aralık'ta bir piyano maratonu düzenlenlendi. Sabah 10:00'da başlayıp, gece 12:00'ye kadar süren ve her yaştan her seviyeden tüm piyanistlerin katılımıyla bir piyano şöleni yaşattı”.

PİYANİST GÜLSİN ONAY, 8 ARALIK'TA İTÜ'DE ÇALACAK.
Piyanistimiz Gülsin Onay bu defa İTÜ öğrencileri yararına sahnede olacak. İTÜ Vakfı Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi'nin düzenlemiş olduğu, konser 8 Aralık Pazartesi akşamı saat 20.00'de İTÜ Maçka Yerleşkesi, Yabancı Diller Yüksek Okulu, Mustafa Kemal Konferans Salonu'nda (Eski G amfisi) yapılacak. İTÜ yönetimi etkinliklerden elde edilen gelirlerle İTÜ öğrencilerine burs imkânı sağlamayı hedefliyor.

VERDA ERMAN ANILACAK
Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, 18 Aralık'ta Verda Erman anısına bir konser verecek. "İyi ki Doğdunuz Verda Erman!" başlıklı bir konserle dostları tarafından anılacak olan ünlü piyanist Verda Erman için sahneye çıkacak olan Gülsin Onay “Bu anlamlı günde sevgili Verda Erman'ı sevgi ve saygıyla anacağız” dedi. Zamansız kaybettiğimiz değerli piyanist Verda Erman, doğum gününde, dostları Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Gülsin Onay, İbrahim Yazıcı ve sanatçıyla son röportajı yapan piyanist Güray Başol ile birlikte, konserlerinden görüntüler eşliğinde anılacak. Konser, 18 Aralık Perşembe akşamı Martı İstanbul Hotel'de gerçekleştirilecek.

YENİ YILDA YENİ KONSERLER
2015 yılının ilk konserinde Piyanist Gülsin Onay, 4 Ocak Pazar günü İngiltere'nin Cambridge şehrinde Keman sanatçısı oğlu Erkin Onay ile birlikte sahne alacak. Konserde ikili, L.v. Beethoven, J. Brahms, C. Debussy ve A.A. Saygun'un eserlerini seslendirecek. 7 Ocak Çarşamba günü şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Olten Filarmoni Orkestrası eşliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi sahnesine solist olarak çıkacak olan Gülsin Onay, konserde A. Mozart'ın “Concerto no 9. k 271 “Jeunnehomme” adlı eserini seslendirecek. Sanatçı daha sonra 9 Ocak Cuma günü Bilkent'te UNICEF yararına bir resital verecek. Gülsin Onay, 15 Ocak Perşembe günü ise Bursa Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde F. Chopin'in 2 konçertosuyla klasik müzikseverlerin karşısında olacak. Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.