DÜNYA MERKEZİ OLURUZ

DÜNYA MERKEZİ OLURUZ
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, konum itibariyle dünyanın en şanslı illerinden birisi olan Samsun'un ticarette istenilen seviyede olmadığını belirterek...

"Samsun'u hep birlikte dünya merkezi yapabiliriz" Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi tarafından 93 bilim adamının katkısıyla çıkarılan Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun) kitabının tanıtımı amacıyla 4 Ekim Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nde düzenlenecek olan ve Samsun'un dünü, bugünü ile yarınının konuşulacağı "Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları" kapsamında ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Genç, Samsun'un dünya merkezi olacak potansiyele sahip olduğunu belirterek, bunun şehir olarak birlikte hareket ederek mümkün olacağını söyledi.
'SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMA'
Başkan Genç, Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy, Elektrosan Elektro Bakır A.Ş. 2. Başkanı Köksal Küçükarslan, Samsun Yem Sanayi Müdürü Fahrettin Öğüt ve Samsun Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hakan Tütüncüoğlu'nu ziyaret ederek, 'Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları'na davet etti. Ziyaretinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür eden Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy, Canik Belediyesi'nin Samsun tarihinin ortaya çıkması adına yaptığı çalışmaların şehir için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
'SAMSUN'U HAKETTİĞİ YERE ULAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Samsun'un geleceğine yön verebilmek için önce şehrin tarihinin bilinmesi gerektiğine işaret eden Başkan Genç, "Samsun'un geleceği geçmişinde gizlidir. Bu şehir geçmişte nasıl Anadolu'nun ticaret başkenti olduysa yarın da olabilir. Biz Samsun'u yeniden hakettiği yere ulaştırmak için çalışıyoruz. Biz önce şehrimizin tarihini ortaya çıkardık. Şimdi ise Samsun'un Kavramsal Planı'nı hazırladık. Bizim için Samsun'un sorunları ve çözüm önerileri bellidir. Şehrimizi vizyoner projeler, vizyoner liderlik ve topyekün toplumsal hareketle Türkiye'nin ilk 5 ili arasına sokabilir, dünyanın önde gelen marka şehri yapabiliriz" dedi.


'HERKESİ 4 EKİM'DE AKM'YE BEKLİYORUZ'
Atatürk Kültür Merkezi'nde 4 Ekim Cuma günü düzenlenecek Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları'nda, şehrin dünü ve bugününün yanında, dünyadaki ekonomik gelişmeleri, bu gelişmelerin Samsun'a sunduğu fırsatları ve Samsun'un nasıl dünya şehri olabileceğini de anlatacağını ifade eden Başkan Genç, "Samsun konum itibariyle dünyanın en şanslı illerinden birisi. Ancak bugün maalesef şehrimizin bu konuma yakışır seviyede olduğunu söyleyemeyiz. Geçmişte bir Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı ve ticaret merkezi olan Samsun'un geleceğini şekillendirmemiz açısından 4 Ekim'deki buluşmamızı çok önemsiyoruz. Tüm Samsunluları Kültür ve Tarih Buluşmaları'na bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum