DÜNYA ÇİFTÇİ KADINLAR GÜNÜ

DÜNYA ÇİFTÇİ KADINLAR GÜNÜ
Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü kutladığı basın bildirisinde,şunları söyledi

"Gerek dünyada gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü çiftçi kadınlar oynamaktadırlar. Tarımın her dalında çok önemli olan kadın, kırsal kalkınmanın da merkezindedir. Gelişmekte olan ülkelerde, Türkiye'de olduğu gibi tarımsal iş gücünün yüzde 50'ye yakınını, daha az gelişmiş bazı ülkelerde de yüzde 70'ini kadınlar oluşturmaktadır. Kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle 15 Ekim, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir.
Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nün amacı kırsal kadınlar ve onların ilgili oldukları kurumlar açısından kısaca;
-Kırsal kadınların mevcut statüsünü yükseltmek,
-Devlet ve kamunun dikkatini, kadınların hayati fakat yeterince tanınmayan rollerine çekmek,
-Kadınların desteklenmeleri için çalışmalar yapmak şekilde özetlenebilir.
Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Gerek dünyada gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında önemli rolü, kırsal alanda yaşayan kadınlar almaktadır. Kadınların tarımsal üretimde; kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim'i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır.
Kurumumuz kırsal alanda kadın gücünün tarımsal üretim açısından önemini bilmekte ve bu doğrultuda çalışmalarına devam etmektedir. Kurumum ve şahsım adına 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutlar, bol ve bereketli nice mutlu yıllar dilerim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum