DUDAK DOLGUSU DÜNYADA EN ÇOK İSTENEN ESTETİK UYGULAMADIR

DUDAK DOLGUSU DÜNYADA EN ÇOK İSTENEN ESTETİK UYGULAMADIR
Tüm dünyada medikal estetik kliniklerinde en fazla yapılan estetik dolgu olan dudak dolgusu uygulamalarıyla kadınlar çekici ve dolgun dudaklara sahip olabiliyorlar.

Tüm dünyada medikal estetik kliniklerinde en fazla yapılan estetik dolgu olan dudak dolgusu uygulamalarıyla kadınlar çekici ve dolgun dudaklara sahip olabiliyorlar.  Quartz Klinik’te en fazla yapılan medikal estetiklerden. Hemen her kadın kalın ve dolgun dudaklara sahip olmak istediğini, kalın dudakların aynı zamanda çekicilikle ilişkilendirildiğini belirtiyor.

Dudak Dolgusu Estetiğini Kimler Yaptırabilir?

Dudak yapısı doğuştan ince olan, dudaklarında doğumsal ya da bir kaza sonrasında meydana gelmiş simetri problemlerinde, ya dudaklarının olduğundan biraz daha dolgun görünmesini isteyen 20 yaş ve üzeri kadınlara uygulanabiliyor. Kronik hastalığı olan kadınlara, ağır dermatoloji hastalarına, hamilelere, emzirme dönemindeki kadınlara ise dudak dolgu işlemleri uygulanmamaktadır.

kıyafet, peruk, kapat içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Dudaklardaki Olumsuz Görüntüler Dudak Dolgusuyla Gider Mi?

Nemini kaybeden bir dudak yapısı ya da dudakların üzerinde bulunan sigaraya bağlı lekelenmeler hiç kimsenin istemediği ama maalesef yaşayabildiği olumsuzluklardandır. Dolgu içeriğindeki hyalüronik asit kendi kapasitesinin bin katı fazla suyu tutma kapasitesiyle farklı ve önemli bir moleküldür. Dolgu işleminde hyalüronik asitin eşsiz özelliğinden faydalanılarak dudakların dolgun olmasının yanı sıra nemli olması da sağlanır. Uygulama sonrasında ve devamında su tüketimine özen göstererek ve dudaklarda lekelenmeye yol açıcı sigara gibi zararlı alışkanlıkların bırakılmasıyla da dudaklardaki olumsuz görüntüler giderilebilir.

Dudak Dolgusu Estetiği Hakkında

Dudak dolgusunda kullanılan hyalüronik asit cildin pürüzsüzleşmesini sağlayan, insan vücudunda ve derisinde bulunan özel bir madde. Her tip medikal estetikte kullanılan ürünlerde farklılıklar olduğu gibi dudak dolgusu için kullanılan hyalüronik asit dolgu maddesinde de farklılıklar olabiliyor. Quartz Klinik’te uygulanan dolgular üst kalitedeki A+ dolgulardır. En yüksek kalitedeki dolguları kullanarak hastaların dudaklarında doğal, çekici ve dişilik vurgulanıyor. Dudakların naturelliğini bozmadan restore edilmesi sağlanıyor.

Dudak dolgusu uygulamaları, yapılan en ufak bir dokunuş bile dudakların görünümünde farklılıklara neden olacağı için, hekim tarafından son derece dikkatli bir şekilde yapılması gereken uygulamalardandır. Yapılan en ufak bir hata özellikle üst dudağın ileri doğru uzamasına ve çirkin bir görünüm almasına sebep olur.

Dudak Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Dudak dolgusu uygulamasında dolgu maddesi olan hyalüronik asit dudak kenarından hafifçe enjekte ediliyor. Uygulama öncesinde lokal anestezi ile ya da anestezi etkili kremler ile dudak bölgesinin hissizleşmesi sağlanır. Lokal anestezi uygulaması daha etkili sonuçlar doğuracağı için daha fazla uygulanmaktadır.Çok ince uçlu kanül benzeri iğnelerle dudağın dolgunlaşmasını istediğimiz bölgesine enjekte ediyoruz. Uygulama sonrasında yumuşak hareketlerle dudağa masaj yapılarak homojenize olarak dolgunun yayılması sağlanıyor.

Bu aşamada dudağın yapısı ve hastanın yaşı oldukça önemlidir. Yüksek oranda ve yanlış bölgeye uygulanan dolgular doğallıktan ve çekicilikten uzak, zevksiz ve estetik bakımdan nahoş bir görüntüye sebep olmaktadır.

Dudak Dolgusu Estetiği Sonrası

Dudaklar yüz bölgesindeki ince ve hassas noktalardan biridir. Uygulama sonrasında dudaklarda şişkinlik ya da noktasal morluklar görülebiliyor. Bu durumun geçmesi için uygulama sonrasında buz uygulaması öneriliyor. Oluşabilecek ödem ve kızarıklık bir hafta ile 10 gün arasında geçmektedir. Kalıcılığı bir ile bir buçuk yıl arasında olan dolguların daha etkili kalıcılıkta olması için tekrar edilmesi gerekmektedir. Tekrar dolgularla dudak dolgunluğu uzun süre sağlanır.

Dudak Dolgusu Estetiği Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Dudak dolgusu Quartz Klinik’te profesyonel bir şekilde uygulanır. +90 212 241 46 24 numaralı telefonumuzu arayarak dudak dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilir hemen randevunuzu oluşturabilirsiniz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.