Dr. Yılmaz: 'Adımı Karalamak İstediler'

Dr. Yılmaz: 'Adımı Karalamak İstediler'
Mavi Kuşak Bakım ve Yaşam Merkezi Kurucularından Dr. Ersin Yılmaz iki gün önce Sabah Gazetesi'nde 'Paralel Yapının Neferi Doktora Milyonluk Kıyak' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Gazetede  Yusuf Ziya Yılmaz ile akrabalığının bulunduğu belirten Ersin Yılmaz "Yusuf Ziya Yılmaz bey ile akrabalığımızın olduğu da yalan, gerçek olsa gururla söylerdim, bu arada ben 4 kız babasıyım yazıldığı gibi erkek evladım yoktur" dedi.

 

"İHALE TUTARI GERÇEK DEĞİLDİR"
Sabah Gazetesi'nde yayımlanan haberdeki ihale tutarının gerçeği yansıtmadığını belirten Dr. Ersin Yılmaz,"5 Mayıs 2015 basım tarihli Sabah gazetesinin 1. sayfasının alt bölümünde şahsımla ilgili olarak 'Paralel Yapının Neferi Doktora Milyonluk Kıyak' ve yine aynı gazetenin 20. sayfasının alt bölümünde şahsımla ilgili olarak 'Paralel Doktora Milyonluk Kıyak' başlıkları altında haksız ve insafsız ,gerçeklerden tamamen uzak isnatlarda bulunulan haber yayınlanmıştır. Haberde bahsi geçen iki ihaleden biri 2007 yılından beri yapılmaktadır. Diğer ihale ise 2015 yılında yani bu yıl yapılmıştır. Her iki ihale de ihale kanununa uygun olarak ve yasal çerçeveler dahilinde  EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) ta  tüm Türkiye'ye duyurularak  yayınlanmış ve yapılmıştır. İhale dosyaları tetkik edildiği taktirde ihalelere şirketimiz dışındaki birçok şirketin de iştirak ettiği görülecektir.İhaleler ihale kanununa uygun bir şekilde  en düşük fiyatı veren, teknik ve idari şartnamelere uyan  şirketimiz uhdesinde  kalmıştır. İhaleler, gazete de yanıltıcı bir şekilde yayınlanan haberde belirtildiği şekilde , doğrudan ortağı bulunduğum şirkete verilmemiştir.Yine ihale tutarının 20 Milyon TL olduğu da gerçek değildir.Gerçek rakam 8 yılda toplam 8.745.750 TL'dir. 8 yılın sonucunda şirketimiz Samsun büyükşehir belediyesine toplam da 8.745.750 tl lik fatura kesmiştir." dedi.

"NAMUSLU VE DÜRÜST BİR ŞEKİLDE HİZMET VERDİM"
Gazetede şahsımın tam bir paralel yapı neferi ve hükümet düşmanı olduğum iddiası hayret vericidir.Samsun'umuzun 2 sayın bakanı öncülüğünde ve bakanlar kurulu kararı  ve Samsun'umuzun eğitim alanında daha yüksek yerlere gelmesini temin etmek amacı ile kurulan  Canik Başarı Üniversitesi'nde son derece iyi niyetler ile ve siyasi otoriterinin de isteği doğrultusunda 06-05-2013 tarihine kadar görev yaptım. 06-05-2013 tarihinden itibaren ise Canik Başarı Üniversitesi mütevelli heyet üyeliğinden istifa ederek ayrıldım. Sadece bu sebeple şahsımı paralel yapı neferi ve hükümet düşmanı olarak gösterilmem ve hedef tahtasına konmam son derece düşündürücüdür. Herkesin malumu üzere Samsun'da bir süre sağlık müdürlüğü ve SSK Hastanesi başhekimliği yaptım. Görev yaptığım yılar boyunca hakkımda en acımasız iftiralarda bulananların bile eşlerine çocuklarına annelerine ve babalarına bakacak hizmetlerin yapılmasını sağladığım ve Sonrasında da  Samsun'da sağlık ve eğitim kuruluşları vasıtası ile dürüst ve namuslu bir şekilde hizmet verdiğim kamuoyunca bilinmektedir. Yasalara uygun olarak aldığım ihale nedeni ile menfaatlerine dokunan bir takım kişi veya kuruluşların beni karalamak maksadı ile ve menfaat temin etme gayreti ile paralelci ve hükümet düşmanı olduğumu ilan etmesi büyük insafsızlıktır ve kesinlikle gerçek dışıdır.hiç bir şekilde ne kurumum ne de şahsım menfaat temin edici ve şantaj yapıcılar karşısında boyun eğmeyecektir.

"HÜKÜMETİMİZE HAKARET ETMEDİK"
Sosyal medya üzerinden hükümete hakaret ettiğini de yalanlayan Dr. Yılmaz, "Yine gazete yazısında sosyal medya üzerinden AK Parti İktidarına ağır hakaretler yağdırdığım ve adeta yerden yere vurduğum iddiası da gerçeğe tamamen aykırıdır. Sosyal medyada iddia edilen şekilde bir söylemim olmadığı sosyal medyada araştırma yapılarak herkes tarafından görülebilir ve öğrenilebilir. Kaldı ki ben 2004 yılı seçimlerinde AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı olmuş bir kişiyim. Ayrıca ortağım Dr. Hatice Gülay Atik de uzun yıllar Samsun Atakum ilçesi AK Parti yönetiminde görev almıştır.Ne ben ne de ortağım Hükümetimize, bakanlarımıza ve üyelerine hiç bir şekilde hiç bir yerde hakaret etmemiştir, etmesi de düşünülemez" dedi.

"ŞAHSIMI KARALAMAK İÇİN YAPTILAR"
Yapılan haberin yalan olduğunu vurgulayan Dr. Ersin Yılmaz, "Hükümete sözde meydan okumak için bir bankadan 250 bin tl kredi çekerek Bank Asya'daki hesabıma yatırdığım iddiası hayal mahsülüdür. Gerek diğer bankalar  gerekse Bank Asya'daki hesap hareketlerim tetkik edildiğinde bu karalamanın bir iftira olduğu açıkça görülebilir. Ayrıca 20 milyon TL'lik ihale alan bir insan niye 250 bin tl gibi komik bir rakamı kredi çekmek zorunda kalsın ki? Bu bile haberin içinde bir tenakuz oluşturmaktadır. Ayrıca 01-09-2014 tarihinden itibaren Bank Asya ile çalışmalarımız tamamen durdurulmuş ve Garanti bankası ile çalışılmaya başlanmıştır.Bank Asya ya destek olmak gibi bir düşünceye sahip olsa idik halen Bank Asya ile çalışmaya devam ederdik. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz ile akraba olduğum iddiası da doğru değildir. Samsun için inanılmaz hayırlı işler yapan sayın belediye başkanımızın akrabası olsaydım bunu gururla ifade ederdim. Nüfus kayıtları incelendiğinde kendisi ile herhangi bir akrabalığımız olmadığı rahatlıkla anlaşılabilecektir. Netice olarak gazete haberinin tamamı şahsımı karalamaya yönelik gerçeklere aykırı iftira niteliğinde olup bu hususta her türlü yasal hakkımı kullanacağımı bilgilerinize sunuyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı. Onur EMİRZA
    

                    
    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum