Down sendromlu sporcular zirve için hazır

Down sendromlu sporcular zirve için hazır
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, İtalya'da düzenlenecek Down Sendrumlular Avrupa Şampiyonası'ndan bütün takımlarıyla madalya kazanarak döneceklerine inandığını söyledi.

Aydın, Padova kentinde 3 Eylül'de başlayacak down sendromlu sporcuların mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası'nı değerlendirdi. Türkiye genelinde otizmli, mental ve down sendromlu çocuklara spor yaptırdıklarını belirten Aydın, "Avrupa şampiyonasına basketbol, futsal, atletizm, yüzme, judo ve masa tenisi milli takımlarımızla 55 kişilik bir kafileyle katılıyoruz. Yoğun bir çalışma programından geçtik. Yıllar önce evlere kapatılan, 'Hiçbir şey olamaz.' denilen bu çocuklar, son 20 yılda devletimizin kucak açmasıyla spor sahalarına girdiler." diye konuştu.

thumbs-b-c-f198a38acb6a93fdd8cea2c9793d6ab7.jpg

Artık uluslararası yarışmalarda madalyalar kazanan down sendromlu çocukların herkese örnek olduğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti: "İtalya'da yapılan önceki şampiyonada Futsal Milli Takımı'mız Avrupa şampiyonu, basketbol takımımız Avrupa ikincisi, judo sporcularımız da Avrupa şampiyonu oldular. Yani imkanlar verildikçe aslında bu çocukların bizden bir farkı olmadığını, eğitim ve biraz da özveri gerektiğini bilelim. Federasyon olarak biz gönüllü bir ordu ile çalışıyoruz. Bütün antrenörlerimiz, psikologlar, fizyoterapistler, idareciler herkes gönüllü. Çünkü özel sporcular başka bir dünya. Onları severseniz başarılı olursunuz. Onun için özel sporcular son yıllarda Türkiye'nin parlayan yıldızı, dünyanın da yükselen yıldızı olmuşsa, gönüllü ordusuyla çalışmamızdan dolayıdır."

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.