DOWM SENDROMLU GENCİN YAŞAMA TUTUNMA AZMİ

DOWM SENDROMLU GENCİN YAŞAMA TUTUNMA AZMİ
SAMSUN'da yaşayan 22 yaşındaki down sendromlu Kağan Ersan, 1.5 yıl önce kentteki bir restoranda garson olarak çalışmaya başladı.

İşyeri çalışanları ve müşteriler tarafından sevilen Kağan Ersan, çalışarak annesi ve iki kız kardeşiyle yaşadığı eve ekmek götürdüğünü söyledi.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde anne 42 yaşındaki Sema Altınışık ve iki kız kardeşi ile birlikte yaşayan down sendromlu Kağan Ersan, yaşam sevgisi ve çalışma azmi ile takdir topladı. 6 aylıkken dowm sendromlu olduğu anlaşılan Kağan Ersan, bu zamana kadar bir çok eğitim aldı. 2.5 yıl önce dowm sendromlu gençler için açılan meslek edindirme kursuna katıldı. 6 ay garsonluk eğitimi aldı. Daha sonra da Samsun Şehir Kulübü'nün restoranında garson olarak çalışmaya başladı. Sigortalı bir şekilde çalışan ve her gün işe giden Kağan Ersan, kısa zamanda hem çalışma arkadaşları hem de restoranın müşterileri tarafından sevildi. Kağan Ersan, çalıştığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Para kazanıyorum. Eve ekmek getiriyorum. Çalışmayı çok seviyorum. Mutlu oluyorum. Ailem de seviniyor" dedi.

'İMKAN VERİLİRSE HER ŞEYİ YAPIYORLAR'

3 çocuk annesi Sema Altınışık, oğlunun down sendromlu olduğunun anlaşılmasının ardından kendini kötü hissettiğini, ancak daha sonra bu durumu kabullendiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Oğlum uzun yıllar eğitim aldı. En son katıldığı kursun sonrasında işe girip çalışmaya başladı. Restoranda yemek ve çay servisi yapıyor. Mutfak alışverişi yapıyor. Bu çok gurur verici. Oğlum kendi parasını kazanıyor. Eli ekmek tutuyor. Down sendromlu çocukların yapamayacağı bir şey yok. Kimse çocukları engelli diye eve kapatmasın. İmkan verilince her şeyi yapabiliyorlar. Oğlumun çalışması diğer işyeri sahiplerine de örnek olsun. Onlar da bu durumdaki çocukları gençleri sahiplensinler isterim." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.