Dosya Paylaşım Programı LimeWire kapatıldı

Dosya Paylaşım Programı LimeWire kapatıldı
Müzik şirketleri ve sanatçılar tarafından açılan ve 4 yıldır devam eden mahkemelerden birini kayebederek kapatılma kararı alan LimeWire dosya paylaşım programının sitesinde yapılan ufak bir bilgilendirme duyurusu ile açıklandı

Alınan karar sonrasında LimeWire kendi sitesinde yaptığı açıklamada, ” Bu durum ekibimiz ve bizi tercih eden milyonlarca kullanıcı için üzücü bir olaydır” diyerek kararı bildirdi.
Dünyanın en yoğun olarak kullanılan video, ses dosyası gibi daha birçok çeşitli dosya paylaşım programı olan LimeWire Amerika'daki telif hakları yasası 'na uymadığı iddiaları ile açılan mahkemeyi kaybetti. Yasadışı dosya paylaşım programı bu şekilde mahkemenin aldığı karar ile faaliyelerini durdurmak zorunda kaldı. Tüm hizmetleri durdurulan LimeWire'ün kullanıcıları artık bu program üzerinden dosya indirme imkanını bulamayacaklar.

50 milyon civarında kullanıcıya sahip olan bu programın Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından New York Mahkemesi 'nde açılmış olan bir davayı kaybederek alınan kapatılma kararına en çok müzik endüstrisi sevindi. Ocak ayında mahkeme tarafından, LimeWire'ün ayda 3 milyar şarkıyı paylaşarak telif hakları yasasına uymadığı için bugüne kadar yaratmış olduğu maddi zararı hesaplamaya başlayacağı belirtildi.

Aynı olay Napster içinde yaşanmıştı ve hakkında açılan birçok davanın sonucunda Napster'da kapatılmıştı, kapatılma sonrasında bu program başka isimlere satılmış yeni sahiplerinin elinde telif haklarını koruyarak yasal müzik dosyaları satın alarak, yasal yoldan dosya paylaşım programı olarak geri dönerek adını temize çekmişti, bu şekilde sorunlu olan imajını düzeltmiş kötü durumu bir andan tersine çevirerek kendisi için muhteşem bir reklam olayı yaratmıştı.

LimeWire yetkilileri sitelerinde yaptıkları açıklamada dosya sahipleri ile bilişim ve teknoloji arasında dostça bir köprü kurabildikleri için mutlu olduklarını belirtirken, yeni bir müzik servisi için çalışma içinde olduklarını da belirtti. Bakalım önümüzdeki süreç içinde LimeWire'de aynı strateji üzerinden hareket ederek bu kötü durumu düzeltebilecekmi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.