“DON PASQUALE” SON KEZ SAHNEDE

“DON PASQUALE” SON KEZ SAHNEDE
Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2019-2020 sanat sezonunda, Gaetano Donizetti'nin “Don Pasquale” adlı iki perdelik komik operasını son kez 2 Kasım 2019 Cumartesi akşamı saat 20.00’da sahneleyecek. 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi rejisörlerinden Recep Ayyılmaz'ın rejisi ile sahnelenen "Don Pasquale", Türk Opera Tarihi’nde özel bir yere sahip. İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki yerleşik bir sahnede sahnelenen ilk opera eseri olan “Don Pasquale”, İstanbul Süreyya Operası’nın da açılışını yaptı. Evrenselliğini ve güncelliğini kaybetmeyen eğlenceli konusu ve Donizetti’nin etkileyici melodileri ile komik opera repertuarının en seçkin yapıtlarından olan “Don Pasquale”nin Recep Ayyılmaz imzası taşıyan prodüksiyon, 2019-2020 sanat sezonunda son kez sahnelenecek. 19. yüzyılın ilk yarısında Roma’da geçen “Don Pasquale” operası, ilerlemiş yaşına rağmen kendine genç ve güzel bir eş arayan yaşlı, zengin ve cimri Don Pasquale ile onu yola getiren genç ve kurnaz Norina’nın hikâyesini anlatıyor. 

lqiq4961.JPG

12 Sezondur Kapalı Gişe Oynanıyor
Sıra dışı mizansenleri ve cesur reji yorumuyla Türkiye’de 12 yıldır seyirciden yoğun ilgi gören ve çok sevilen “Don Pasquale” operasında orkestrayı İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestra şeflerinden Zdravko Lazarov yönetiyor.  Prodüksiyonun koreografisi Nil Berkan’a, dekor tasarımı Ferhat Karakaya’ya, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu’na, ışık tasarımı ise Oğuz Murat Yılmaz’a ait. Eserin koro şefi ise Raushan Baigulakova.  Operada Don Pasquale rolünde Orçun Gün, Dr. Malatesta rolünde Hasan Çelik, Ernesto rolünde Gürkan Sezgin, Norina rolünde Arsen Tekinmirza, Noter rolünde ise Umur Sevim rol alacaklar. 2 Kasım 2019 Cumartesi saat 20.00’da sahnelenecek “Don Pasquale” komik operasının biletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet sitesinden temin edilebilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi hafta içi 10.00 – 18.00 saatleri arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açıktır.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.