DOMUZ GRİBİ 3 CAN ALDI

DOMUZ GRİBİ 3 CAN ALDI
Domuz gribinden Samsun'da üç hasta hayatını kaybetti.

Yaşanan can kayıplarından birisinin Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde diğer ikisinin ise Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde meydana geldiği öğrenildi.

OMÜ'DE DOMUZ GRİBİ HASTASI VEFAT ETTİ
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş’ün Domuz Gribi ile ilgili düzenlediği basın toplantısında Samsun'da da üç hastanın hayatını kaybettiğini söylemesi üzerine dikkatler Samsun’daki vakalara yöneldi. Türkiye'de grip mevsimi nedeniyle Şubat ayından itibaren vakalarda her yıl olduğu gibi bir artış yaşandığına dikkat çekildi.

ÖLÜMLÜ ÜÇ VAKA
Bu yıl yaşanan salgının iki yıl önce yaşanan grip salgını kadar yaygın olmadığı belirtilirken, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş’ün verdiği bilgiye göre Samsun’da üç ölümlü vakanın yaşandığı, salgın sebebiyle hastaneye başvuran bir çok hastanın da iyileşerek taburcu olduğu öğrenildi. 

10 HASTA TABURCU OLDU
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 10’a yakın hastanın domuz gribi teşhisi ile tedavisi tamamlanıp taburcu olurken OMÜ’de ise şu an üç hastanın grip tedavisi gördüğü öğrenildi. Bu hastalardan birisinin sonuçlarının negatif çıktığı, diğer iki hastanın da sonuçlarının beklendiği belirtildi. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum