DOKTOR BU NE?

DOKTOR BU NE?
Samsun Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün birinci önceliği hijyen, temizlik ve steril ortam oluşturma, mikroplardan arınma iken Mikrop yuvası olan müdürlük binası için vatandaş soruyor, 'Halk Sağlığı dediğiniz bu mu'?

HALK SAĞLIĞI MI DEDİNİZ?
'Sağlık Kenti' olarak da adlandırılan Samsun şehrimiz Hastane sayısı bakımından diğer illere nazaran çok avantajlı durumda. Şehrimizde 11 Devlet Hastanesi, 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 4 Dal Hastanesi, 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 125 Sağlık Ocağı ve 118 Sağlık evi bulunuyor. 7 Tane de Özel Hastane mevcut.
BAĞLI KURUMLAR
Bütün bu hastanelerin bağlı olduğu kurumlar ise İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü. Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı 40'tan fazla birim var. Başlıcaları, Aile Hekimliği, Bulaşıcı olan ve olmayan hastalıklar, Çalışanlar ve Çevre Sağlığı, Kanser, Obezite, Ruh Sağlığı, Toplum Sağlığı, Halk Sağlığı, Organ ve doku bağışı, Zührevi hastalıklar gibi birimlerdir.
MİKROP YUVASI!
Kısaca Halk Sağlığı Müdürlüğü, Halkın sağlığı ile ilgilenen Müdürlük demektir. İşte bu Halk Sağlığı Müdürlüğü, resimlerini yukarıda ve yanda gördüğünüz, pislik, çöplük, dökülmüş duvarlar, kırılmış fayansların olduğu, banyo, tuvaletin pislik içinde olduğu binada halka hizmet veriyor. Birinci önceliği hijyen, temizlik ve steril ortam oluşturma, mikroplardan arınma olan bu Müdürlük, mikrobu, virüsü, mantarı neredeyse kendisi üretiyor. Vatandaş haklı olarak soruyor. “Halk Sağlığı dediğiniz bu mu?” diyerek tepkisini gösteriyor. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum