DOĞRU MU?

DOĞRU MU?
Şahin Eker’in şirketi iki milyon liranın üzerinde zarara soktuğu ancak Başkan Yılmaz’ın konuyu kapatarak Şahin Eker’in işine son verdiği iddia edildi

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar İnşaat Limitet Şirketinin Genel Müdürlüğü’nü yapan eski Gençlik ve Spor müdürü Şahin Eker’in şirketi iki milyon liranın üzerinde zarara soktuğu ancak Başkan Yılmaz’ın konuyu kapatarak Şahin Eker’in işine son verdiği iddia edildi. Denetime açık olmayan ve bugüne kadar hiç bir şekilde denetlenmeyen İmar İnşaat Limitet Şirketi’nin denetlenmesi için gerekli mercilerin yasal işlem yapmaları istendi.

AK PARTİ GÖREVDEN ALMIŞTI

Uzun yıllar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan, ancak AK Parti’nin iktidar olmasının ardından görevden alınan Şahin Eker’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz sahip çıkıp, Belediye’ye bağlı İmar İnşaat Limitet Şirketi’nin başına getirmişti. Ancak aradan geçen süre içerisinde, Şahin Eker’’in İmar İnşaat Limitet Şirketi’ni büyük çapta zarara soktuğu, şirket adına yaptığı satınalmalarda çok büyük çapta usulsüzlüklerin ortaya çıktığı ve yaklaşık olarak şirketi iki milyon liranın üzerinde zarara soktuğunun ortaya çıkması üzerine Yusuf Ziya Yılmaz’ın olayı kapatıp Şahin Eker’in görevine son verdiği iddia edildi.

GAZETEMİZ DEFALARCA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Şahin Eker’in Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirildiği dönemde gazetemiz defalarca gündeme getirmiş ve AK Parti iktidarının görevden aldığı bir bürokratı yine AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı’nın göreve getirmesinin doğru olmadığı gündeme taşımıştı. Buna rağmen, AK Parti üst düzey görevlilerinin en ufak bir şey yapmamaları da akıllara durgunluk vermişti. Şahin Eker’in iki yılı aşkın bir süre Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar İnşaat Limited Şirketinde yönetici olarak çalışıp, ardından, şirketi büyük çapta zarara soktuğu ve şahsi mal varlığını büyük çapta artırdığı, hatta İstanbul’dan çok yüksek fiyata daire satın aldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü

İMAR İNŞAAT ŞİRKETİ TÜM YANLIŞ İŞLERİN ADRESİ Mİ?

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar İnşaat Limitet Şirketinde yöneticilik yapanların çok kısa sürede zengin olmaları da akıllara durgunluk verecek boyutta bir sorun. Daha önce şirkette üst düzey yöneticilik yapan bazı görevlilerin de büyük çapta müteahhitlik yaptıkları ve durumun anlaşılması üzerine şirketten ayrılmak zorunda kaldıkları iddia edilmekte. Aynı durumun, Şahin Ekerde de vuku bulması İmar İnşaat şirketinin mutlaka incelenmesi gerektiğini bir kez daha ortaya çıkardı.

CUMHURİYET SAVCILIĞI KONUYA MüDAHİL OLMALI

Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat Limitet Şirketi’nde ortaya çıkan bu durumun, Cumhuriyet Savcılığı tarafından mutlak surette incelenmesi gerektiği ve nihayetinde hem şirketin, hem de kamu malının temize çıkarılması gerektiği ortaya çıkmış bulunmakta olup, gazete olarak olayın takipçisi olacağımızı da bir kez daha belirtmek isteriz.

 

Ahmet Ufuk ERKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum