Doğru Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?

Doğru Diş Fırçalama Nasıl Yapılır?
Ağız ve diş sağlığımızı korumak ve gereken özeni göstermek, hem dişlerimiz hem de tüm bedenimiz için oldukça önemlidir.

Ağız ve diş sağlığımızı korumak ve gereken özeni göstermek, hem dişlerimiz hem de tüm bedenimiz için oldukça önemlidir. Diş üzerinde oluşan bakteri plakları ve gıda artıkları zamanla dişlerin deforme olmasına ve diş eti hastalıklarına neden olur. Dişlerimizi doğru fırçalama tekniği ile temizlediğimiz zaman ağız ve diş sağlığımızı korumuş ve ileride çıkabilmesi olası olan problemleri engellemiş oluruz.

Bunun yanı sıra yanlış diş fırçalama tekniği ile diş fırçalamak, sert diş fırçası kullanma, ve çok sık diş fırçalamak diş eti çekilmesinin nedenleri arasında sayılabilir. Diş çekilmesi oldukça ciddi bir problemdir ve bu nedenle dişleri doğru şekilde fırçalamak bu noktada oldukça önemlidir.

Doğru Diş Fırçalama Tekniği Nasıl Olmalıdır?

  • Fırça uçları diş etlerinize bakacak şekilde 45 derecelik açı ile diş fırçanızı tutmalısınız. Başka bir şekilde açıklayacak olursak, diş fırçanızı çapraz açı ile tutmanız bunu sağlayacaktır.
  • Dişlerinizi fazla baskı uygulamadan nazikçe dairesel ve oval hareketlerle fırçalayın.
  • Dişlerinizin çiğneme kısmı denilen üst bölgelerinde fırçayı, ileri geri hareket ettirerek kullanabilirsiniz.
  • Dil yüzeyi temizliği de diş bakımının olmazsa olmazlarındandır. Dil yüzeyini temizlemek, oluşabilecek ağız kokusunun da önüne geçmeyi sağlar.
  • Gün içerisinde en az 2 kez 3’er dakika dişlerinizi fırçalamasınız.
  • Fırçalama bittikten sonra diş macununu tükürmeniz yeterlidir. Ağzınızı su ile uzun süre çalkalayarak tükürmek, diş macununun etkisini azaltacaktır.

Diş ve ağız sağlığı hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak ve bir diş hekimi ile görüşmek için Klinik27.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.