DİZ AĞRILARINI DİKKATE ALIN

DİZ AĞRILARINI DİKKATE ALIN
Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Yazıcı, "Çoğunlukla zorlama, yaşlılık, travmalar, pozisyonel kaymalar ve diğer hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan diz ağrılarını erken dönemde tedavi edilmesi gerekmektedir" dedi.

Dizlerde birçok nedene bağlı olarak ağrı oluşabileceğini belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Yazıcı, "Dizde ortaya çıkan ağrılar düşme, çarpma sonucu olabildiği gibi, herhangi bir sebebe bağlı olmadan da ortaya çıkabilmektedir. Bazı kişilerde dizde oluşan sağlık sorunları hiç ağrı vermeden de ortaya çıkabilir. Belirli iş ve yaş grubunda olan kişilerin yaptıracakları sağlık taramasında bunu da dikkate almaları gerekmektedir.

DİZDE HASAR BIRAKABİLİR
Diz ağrılarının sıklıkla nedeni menisküs yırtıkları ve dizin eklemini oluşturan kıkırdağın hasarı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Eğer menisküs, bağ yırtıkları, kıkırdak hasarları erken dönemde tedavi edilmezse zamanla dizde kıkırdak hasarı oluşur ve ileri dönemde dize protez konulmak zorunda kalınır. Hasta bazı durumlar ağrı hissetmeyebilirler bu yüzden de tedavi için geç kalınabiliyor. Bu nokta da diz de kireçlenme problemi yaşanılıyorsa o zaman dize protez ameliyatı yapılabiliyor.

TEDAVİNİZİ GEÇİKTİRMEYİN
Diz ve kalça protezi, çapraz bağ, yeni doğan kalça çıkıklığı, ayak deformasyonları, yaşlılığa bağlı kemik hastalıkları, osteoporoz, bel ve boyun ağrıları ağrıları gibi alanın da değişik hastalıkların tedavisinde de farklı yöntemler uygulanmaktadır. Bu anlamda tedavi için geç kalınmamasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum" diyerek sözlerine son verdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.