• BIST 104.001
  • Altın 145,411
  • Dolar 3,5083
  • Euro 4,1894
  • Samsun 22 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • KÖKTAŞ'TAN SAMSUNSPOR'A ZİYARET
  • SAMSUNSPOR'DA DURMAK YOK
  • SAMSUNSPOR'UN RAKİBİ GİRESUNSPOR
  • KÖKTAŞ'TAN SAMSUNSPOR'A ZİYARET
  • SAMSUNSPOR'DA DURMAK YOK
  • SAMSUNSPOR'UN RAKİBİ GİRESUNSPOR

DİYETİSYEN SAYAR: DOĞRU BESLENME GRİPTEN KORUR

DİYETİSYEN SAYAR: DOĞRU BESLENME GRİPTEN KORUR
İlker AKTAŞ/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN özel bir hastanede görev yapan Diyetisyen Demet Sayar, düzenli ve doğru beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirterek, "Doğru beslenme kişiyi gripten korur" dedi.

Diyetisyen Demet Sayar, hem kış, hem de yaz aylarında düzenli bir beslenme alışkanlığına sahip olmak gerektiğini söyledi. Bunun için et, süt, sebze, meyve ve tahıllardan oluşan besin gruplarının dengeli bir biçimde tüketilmesi gerektiğini ifade eden Sayar, özellikle taze sebze ve meyvelerin, soğuk havalarda da sağlıklı kalmak isteyenler için ideal besinler olduğunu ifade etti. C vitamininin vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağladığını ve savunma sistemini güçlendirdiğini vurgulayan Sayar, "Yeşilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kuşburnu gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. C vitamini kaybını önlemek için salata ve meyve suları, tüketilmeden hemen önce hazırlanmalıdır. Balık, süt ve yumurta enfeksiyon düşmanı yumurta, süt, balık, ıspanak, portakal, havuç, yeşilbiber, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze ve meyvelerde bulunan A vitamini güçlü bir antioksidandır. Doğru beslenme kişiyi gripten korur" diye konuştu.

Bu besinlerin belirli ölçülerde tüketilmesinin, hastalıklardan korunmada önemli rol oynayacağını söyleyen Sayar, "Güçlü bağışıklık sistemi için fındık, ceviz, badem ve balık E vitaminin en önemli görevi antioksidan özelliğidir. En zengin kaynakları, fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, tahin gibi besinlerdir. Balık, balık yağı, fındık ve cevizde bulunan omega-3 yağ asitleri güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Ayrıca zeytinyağı, fındık yağı gibi sıvı yağlarda bulunan omega-9 yağ asitleri de bağışıklık sistemini olumlu etkiler" dedi. DHA


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Diyabet cinsel fonksiyon bozukluğuna neden oluyor16 Mayıs 2017 Salı 11:25
  • Büyük Anadolu Hastaneleri'nden kanser uyarısı03 Mayıs 2017 Çarşamba 12:23
  • "Astım modern çağın hastalığıdır"03 Mayıs 2017 Çarşamba 12:18
  • KÜÇÜK CANSU KALP PİLİYLE HAYATA TUTUNDU14 Nisan 2017 Cuma 12:03
  • Menisküs tanısında erken teşhis önemli01 Mart 2017 Çarşamba 10:43
  • AĞRILARINIZDAN KURTULUN28 Şubat 2017 Salı 13:34
  • REFLÜ TEDAVİSİ25 Şubat 2017 Cumartesi 10:34
  • Kemik sağlığınızı D vitamini ile koruyun24 Şubat 2017 Cuma 10:39
  • “GIDA TAKVİYESİ ÜRÜN” AÇIKLAMASI19 Şubat 2017 Pazar 12:55
  • ALTERNATİF TIP UYARISI18 Şubat 2017 Cumartesi 12:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim