• BIST 95.170
  • Altın 192,696
  • Dolar 4,7425
  • Euro 5,4719
  • Samsun 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Samsun Haberler TV
  • Samsunspor Vedaya hazırlanıyor
  • İddialara sadece gülüyorum
  • Samsun Haberler TV
  • Samsunspor Vedaya hazırlanıyor
  • İddialara sadece gülüyorum

DİYETİSYEN SAYAR: DOĞRU BESLENME GRİPTEN KORUR

DİYETİSYEN SAYAR: DOĞRU BESLENME GRİPTEN KORUR
İlker AKTAŞ/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN özel bir hastanede görev yapan Diyetisyen Demet Sayar, düzenli ve doğru beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirterek, "Doğru beslenme kişiyi gripten korur" dedi.

Diyetisyen Demet Sayar, hem kış, hem de yaz aylarında düzenli bir beslenme alışkanlığına sahip olmak gerektiğini söyledi. Bunun için et, süt, sebze, meyve ve tahıllardan oluşan besin gruplarının dengeli bir biçimde tüketilmesi gerektiğini ifade eden Sayar, özellikle taze sebze ve meyvelerin, soğuk havalarda da sağlıklı kalmak isteyenler için ideal besinler olduğunu ifade etti. C vitamininin vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağladığını ve savunma sistemini güçlendirdiğini vurgulayan Sayar, "Yeşilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kuşburnu gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. C vitamini kaybını önlemek için salata ve meyve suları, tüketilmeden hemen önce hazırlanmalıdır. Balık, süt ve yumurta enfeksiyon düşmanı yumurta, süt, balık, ıspanak, portakal, havuç, yeşilbiber, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze ve meyvelerde bulunan A vitamini güçlü bir antioksidandır. Doğru beslenme kişiyi gripten korur" diye konuştu.

Bu besinlerin belirli ölçülerde tüketilmesinin, hastalıklardan korunmada önemli rol oynayacağını söyleyen Sayar, "Güçlü bağışıklık sistemi için fındık, ceviz, badem ve balık E vitaminin en önemli görevi antioksidan özelliğidir. En zengin kaynakları, fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, tahin gibi besinlerdir. Balık, balık yağı, fındık ve cevizde bulunan omega-3 yağ asitleri güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Ayrıca zeytinyağı, fındık yağı gibi sıvı yağlarda bulunan omega-9 yağ asitleri de bağışıklık sistemini olumlu etkiler" dedi. DHA


  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekmekte tuz oranı deniz suyuna yakın20 Mart 2018 Salı 12:46
  • En sık rastlanan kalp hastalıkları hangileridir?03 Mart 2018 Cumartesi 14:34
  • 'İlk üç yaşta ekran ve dijital araçlar zararlı'07 Şubat 2018 Çarşamba 13:25
  • 'Alo 171'e 7 yılda rekor başvuru07 Şubat 2018 Çarşamba 13:24
  • Açık renkli gözlülerde göz kanseri riski daha yüksek07 Şubat 2018 Çarşamba 13:22
  • Diyet saç döker mi?07 Şubat 2018 Çarşamba 13:19
  • Gül hastalığı nedir?31 Ocak 2018 Çarşamba 13:43
  • Sivilceleriniz ne anlatıyor?31 Ocak 2018 Çarşamba 13:40
  • Tuz bağımlılığından nasıl kurtuluruz31 Ocak 2018 Çarşamba 13:37
  • Diş eti hastalıklarına yol açan 7 neden!31 Ocak 2018 Çarşamba 13:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim