Diyarbakırlılar zeytinyağını severek yiyor

Diyarbakırlılar zeytinyağını severek yiyor
Zeytin ve zeytinyağı üreticisi ülkeler arasında en az zeytinyağı tüketimine sahip olan Türkiye'de bunu arttırmak isteyen Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli proje kapsamında Anadolu'da tadım etkinlikleri

Etkinliklerin üçüncüsü, 20-21 Aralık 2014 tarihlerinde Diyarbakır'da yapıldı.

Ceylan Karavil Park AVM'deki tadım etkinliği kapsamında Uluslararası Zeytin Konseyi'nce akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarı Tadım Paneli üyeleri tarafından ZZTK standında lezzet tadımları yaptırılarak, kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bilgi verildi. Etkinliğe Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ve Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Yıldırım da katılarak destek verdi. İki gün süren etkinlik boyunca yüzlerce kişiye zeytinyağı tadımı yaptırılırken kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi edinmeleri sağlandı.

Diyarbakır'daki etkinliğin de oldukça verimli geçtiğini ve olumlu tepkiler alındığını ifade eden ZZTK Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, “Etkinliğimize Diyarbakır'ın ilçelerinden, Batman'dan, Mardin'den ve Şanlıurfa'dan gelen tüketicilere tadım eğitimleri verildi. Etkinliğimiz sırasında tadım yapan tüketicilerle yaptığımız anketimizde, katılımcıların yüzde 80'inin markalı zeytinyağı tükettiği bilgisini edindik. Bu da komitemizin, ülkemizde kişi başı 2 kg. olan zeytinyağı tüketimini 5 kg.'a çıkarma hedefinde bizi umutlandırmıştır.” şeklinde konuştu.

Aralık ayı içerisinde dört şehirde düzenlenecek tadım etkinliklerinin dördüncüsü, Forum Trabzon AVM'de 27-28 Aralık tarihlerinde. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.