Dilendirilen çocuklara sıkı takip

Dilendirilen çocuklara sıkı takip
SAMSUN Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 'Sokakta Çalıştırılan-Dilendirilen Çocuklar Komisyonu', Atakum ilçesinde bir çalışma yaptı.

 İl Müdürü Tekin Balcı, "Yapılan inceleme neticesinde çocuk ve aileleri, uygun sosyal hizmet ve yardımlara yönlendiriyoruz" dedi. 

Sokaklarda dilendirilen, çalıştırılan çocuklara ve ailelerine yönelik eğitim, sosyal yardım, meslek edindirme, danışmanlık, rehberlik gibi çalışmaları yürüten 'Sokakta Çalıştırılan-Dilendirilen Çocuklar Komisyonu', araştırmalarına devam ediyor.  Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan saha ekibinde Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum Belediyesi, Atakum Sosyal Hizmet Merkezi, İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden uzman personel yer aldı.

Atakum ilçesi Alparslan Bulvarı, Mustafa Kemal Bulvarı, Barış Bulvarı, camii ve hastane önlerinde çalıştırılan, dilendirilen çocuklarla ilgili arama, tarama işlemi gerçekleştiren ekip, Mustafa Kemal Bulvarı'nda bulunan pazar yerini gezerek uygun olmayan şartlarda çalıştırılan çocuk olup olmadığını araştırdı. Alparslan Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen saha çalışması sırasında ise tespit edilen vakalara ilişkin götürülmesi gereken sosyal hizmet modelinin belirlenmesine yönelik çalışmalar, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezleri tarafından başlatıldı.

Yapılan incelemelerde tespit edilen çocukların sokakta çalıştırılma ve dilendirilme nedenlerinin araştırıldığını ifade eden Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Yapılan inceleme neticesinde çocuk ve ailelerin uygun bulunan sosyal hizmet ve yardımlara yönlendiriyoruz. Özellikle eğitim çağındaki çocukların okula devamı, madde kullanan çocukların madde bağımlılığı tedavi merkezine yönlendirilmesi, sokaktan çocukların çekilerek psiko-sosyal destek hizmetlerinden yararlandırılması ve ailelerin yanına döndürülmesine ilişkin çalışmalar kurumumuz ve komisyonumuz tarafından ivedilikle yerine getirilmektedir" dedi.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.