Dil, dudak ve çene tembelleri etkili konuşamıyor

Dil, dudak ve çene tembelleri etkili konuşamıyor
Türkçe'ye hakim olmak, doğru nefes alma ve tekniğini kullanarak akıcı bir şekilde konuşmanın çalışma ve eğitim hayatındaki önemi her geçen gün artıyor.

Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSEM) bünyesinde Diksiyon-Fonetik, Etkili Konuşma Teknikleri dersleri veren eski TRT Başspikeri Emin Baykırkık, 'Mesleğiniz ne olursa olsun başarılı olmanın yolu, güzel, etkili ve doğru konuşmadan geçiyor.' dedi.

Sağlıklı bir iletişim kurmanın ilk adımı, Türkçe'yi düzgün ve akıcı konuşmakla başlıyor. Günlük hayatta daha sağlıklı iletişim kurmak, anlaşılır olmak, iş ya da okul hayatında başarılı olmak için konuşma tekniklerini öğrenmek gerekiyor. Bu amaçla Üsküdar Üniversitesi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSEM) bünyesinde Diksiyon -Fonetik, Etkili Konuşma Teknikleri Sertifikalı Eğitim Programı veriliyor.

Doğru ve etkili konuşmanın yolu eğitimden geçiyor

Eğitimi veren eski TRT Başspikeri Emin Baykırkık, kişinin mesleği ne olursa olsun başarılı olmanın önemli koşullarından birinin güzel, etkili ve doğru konuşmak olduğunu hatırlatarak 'Bu da ancak Diksiyon-Fonetik(Etkili Konuşma Teknikleri) eğitimiyle mümkündür. Bu eğitimin amacı, kişinin konuşma organlarını doğru kullanıp, dilimizin fonetiğine uygun olarak, harfleri doğru söyleyerek dil-dudak-çene tembelliğini gidermektir. Ayrıca dile akıcılık kazandırıp, sesi monotonluktan kurtararak, doğru vurgu, doğru tonlamayla, diyaframdan nefes almayı öğretmeyi hedefliyoruz. Eğitimin amacı ses tellerini yormadan, kafa-göğüs sesi kullanarak, standart kabul edilen İstanbul Türkçesi ile konuşup toplum karşısında kişinin rahat iletişim kurabilmesini sağlamaktır' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.