Devletin sıcak eli

Devletin sıcak eli
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı Samsun'da iki tane bulunan Kadın Konukevi hakkında bilgiler verdi.

Balcı, açıldığı tarihten bu yana 2 Kadın Konukevi'nde 1704 kadın, 826 çocuğun hizmet görüp 126 kadının da meslek sahibi edindirilerek işe yerleştirildiğini söyledi.

ADRESLER GİZLİ

Samsun'da 19 Mayıs Kadın Konukevi ve Samsun Kadın Konukevi olmak üzere 2 tane  Kadın Konukevi bulunuyor. Şiddet mağduru kadınlar ile beraberindeki çocuklara Kadın Konukevi hizmet modeli ile barınma hizmeti sunuluyor. Kadın Konukevine doğrudan başvuru kabul edilmemekte olup güvenlik nedeniyle adres ve konukevini yerini deşifre edebilecek tüm bilgiler gizli tutuluyor. 

KADINLARA DESTEK

Kadınlara yaşadıkları olumsuz olaylar hakkında destek olunduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Mesleki görüşmeler sonucunda hayati tehlikesi olduğu düşünülen ve barınma sorunu yaşayan kadınlar, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü'nce başvuru işlemleri başlatılarak Kadın Konukevi'ne kabul edilmektedirler. Kadın Konukevi'nde kaldıkları süre içinde meslek elemanlarınca görüşmeler yapılmakta, kadının yaşadığı olumsuz olayı atlatması yönünde destek olunmaktadır." dedi.

PSİKOLOJİK DESTEK

Kadınların psikolojisinin düzeltilmesi için yapılan çalışmalardan bahseden Balcı, "Kadın Konukevinde kalan kadınların umutsuzluk, suçluluk, utanç ve korku gibi duygularının yenilmesi, özgüvenlerinin gelişmesi, gerektiğinde yeni yaşam seçeneklerinde başarılı olabilmeleri için psikolojik destek verilmekte, gerek duyulması halinde  Ruh Sağlığı Hastanesi'ne yönlendirilen kadınların psikiyatrik yardım almaları sağlanmaktadır." şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ KREŞ

Yaş grupları uygun olan miniklere ücretsiz kreş imkanının sunulduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, "Ailesi ya da eşine geri dönüşü olmayan kadınların varsa çocuklarına yönelik mesleki çalışmalar yapılarak çocukların 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında değerlendirilmesi veya alternatif hizmet modellerinden yararlandırılması sağlanmaktadır. Kuruluşa anneleri ile birlikte kabul edilen çocukların okul çağında olmaları durumunda öğrenimlerine devam etmeleri sağlanmaktadır. Yaş grupları uygun olan çocuklar olanaklar ölçüsünde ücretsiz kreş imkanından yararlandırılmaktadır. Hamile olan kadınların periyodik kontrolleri yaptırılmakta, sağlık problemi olan kadın ve çocukların sağlık kontrolleri yaptırılmaktadır." diye konuştu.

KADINLARA ÇEŞİTLİ KURSLAR

Kadın Konukevlerinde kadınlara yönelik okuma yazma kursu, boş zamanlarını değerlendirme ve meslek edinmelerine yönelik çeşitli kurslar verildiğini belirten Balcı, "Ayrıca konukevi dışında gitmek istedikleri kurslara(İŞKUR-Halk Eğitim) yönlendirilmektedirler. Kuruluşta kalan kadınlara yönelik hamilelik, çocuk bakımı, bebeğin beslenmesi, temizliği ve doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi verilmekte olup, boş zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla da el becerilerine yönelik Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden okuma yazma ve el işi (örgü, dantel v.b) kursları verilmektedir. Kuruluşta kalan kadınların işe yerleştirilmeleri konusunda İş-kur İl Müdürlüğü ve diğer kurumlarla ile koordinasyon içerisinde çalışılmakta olup, kadınların iş ve meslek edindirme kurslarına kayıtları sağlanmaktadır." dedi. Ayrıca Balcı, "Açıldığı tarihten bu yana 2 Kadın Konukevi'nde 1704 kadın, 826 çocuk hizmet görmüş ve 126 kadın meslek sahibi edindirilerek işe yerleştirilmiştir." diyerek sözlerini sonlandırdı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.