Devletin kaymakamı 10 bin TL kira veriyor

Devletin kaymakamı 10 bin TL kira veriyor
İlkadım İlçe Kaymakamlığı'nın, ilçe genelinde boşta duran 4 adet kamu binası bulunmasına rağmen bir işadamına ait olan binada 3 kat için aylık 10 bin TL kira bedeli ödediği öğrenildi.

Yeni kurulan ilçelerle birlikte oluşturulan kaymakamlıkların ve diğer birimlerin en büyük sıkıntısı bina sorunu olmaya devam ediyor. Özellikle Atakum ve İlkadım ilçelerinde kaymakamlık binaları ile ilgili sorunlar çözüme kavuşturulamazken, İlkadım İlçe Kaymakamlığı'nın bir işadamına ait binada kiracı konumunda faaliyet sürdürdüğü bildirildi.

4 KAMU BİNASI BOŞTA
300 bin nüfuslu İlkadım İlçe Kaymakamlığı'nın Çarşambalı işadamı Kazım Yılmaz'a ait olduğu öğrenilen binada kiracı olarak faaliyetlerine devam etmesi dikkat çekerken, İlçe'de bulunan ve boşta duran 4 adet kamu binasının neden ilçe kaymakamlığına tahsis edilmediği soru işaretlerine neden oldu.

AYDA 10 BİN TL ÖDENİYOR
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, binaya aylık 10 bin TL bedel ödediklerini belirterek, "3 kat için aylık 10 bin TL ödüyoruz" dedi. Mevcut binanın kendilerine yetmediğini de sözlerine ekleyen Orhan, yeni yer arayışlarının sürdüğünü söyledi.

ORHAN: BİNA BİZE YETMİYOR
Vatandaşa hizmet vermekte güçlük çektiklerini ifade eden Orhan şöyle konuştu: "Binamız şu an için çok dağınık durumda. Biz zaten sıkış tıkış odalarda vatandaşa hizmet sunuyoruz. Bunun yanı sıra vatandaş da eziyet çekiyor. Binada en basit örnek şunu belirteyim, tek bir asansör var ve buda 3 kişilik. Yine otopark sorunu da büyük bir sorun. Buraya araç ile gelen vatandaşlar büyük sıkıntı çekmektedir" diye konuştu.

İLLER BANKASINI BEKLİYORUZ
Yer tahsisi konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Orhan, "İller Bankası Genel Müdürlüğü ile Samsun Valiliği arasındaki sözde mutabakata varıldı, fakat Valiliğe tahsisi konusunda henüz bir sonuç alınmadı. Biz de şu an için süreci beklemekteyiz. Gelişmeler dahilinde İl Özel İdaresi'nin devreye girmesiyle İller Bankası Genel Müdürlüğü'nden satın alınarak kamulaşacak olan yer, idare tarafından kira bedeli alarak bize kiralanacaktır" dedi.

DEFTERDARLIK: KULLANILMAYAN
BİNALAR VAR

Mevcut binasına 10 bin TL ödeyen kaymakamlığın, ilçede bulunan 4 ayrı kamu kurumuna taşınmaması ile ilgili net bir açıklama yapılmazken, Samsun Defterdarlığı yetkilileri kendilerine gelen bir talebin olmadığını söyledi. İlkadım'da kamuya ait 4 binanın bulunduğunu söyleyen yetkililer, "Bize gelen bir talep yok. Zaten bizde bürokratik anlamda boşta gözüken bina yok. Boş bina vardır fakat bir yere tahsisi yapılmıştır. Yani kullanılmıyordur" dedi.

TALEP EDİLİRSE TAHSİS
EDİLİR

Yetkililer yaptıkları açıklamada, eski Bağ-Kur, Devlet Malzeme Ofisi ve eski Gazi Belediyesi binalarının kaymakamlığın talepleri doğrultusunda talep edilebileceği ve değerlendirilebileceği kaydedildi. Ayrıca, aylar önce İller Bankası Genel Müdürlüğü ile görüşmelerini sürdüren İlkadım Kaymakamlığı'nın İller Bankası'nın yeni yerine geçmesiyle boşalan eski yer için aradaki protokolün sağlanmasını beklediği öğrenildi.

Ercan ÜSLÜ