Devlet Tiyatrolarının iki oyunu Azerbaycan yolcusu

Devlet Tiyatrolarının iki oyunu Azerbaycan yolcusu
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Türkiye Kültür Haftası, Devlet Tiyatrolarının kapalı gişe iki oyununu Azeri seyircilerle buluşturacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığının, 23-27 Kasım tarihleri arasında, Azerbaycan'da düzenleyeceği etkinliklerde; Devlet Tiyatroları, 'Nereye' ve 'Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye' isimli oyunlarla seyirci karşısına çıkacak.

İki usta yönetmen Volkan Özgömeç ile Murat Çidamlı'nın Ankara Devlet Tiyatrosunda sahneye taşıdığı eserler, Azerbaycan'ın en köklü tiyatrolarından Milli Akademik Dram Tiyatrosunda sahnelenecek.
Kamyon kasasında, bilinmezliğe doğru yol alan kaçakların hikâyesinin anlatıldığı, bir Hüseyin Alp Tahmaz eseri 'Nereye' isimli oyun Azeri seyircilere 26 Kasım'da perde diyecek.
Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı ve eserlerinden oluşan bir seçkiyle sahneye taşınan; müzik, dans ve görsel efektleriyle özellikle genç seyircileri edebiyatla buluşturan 'Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye' ise 27 Kasım'da seyirciyle buluşacak.

AZERBAYCAN'DA SANAT ŞÖLENİ

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek ve tiyatromuzun sevilen eserlerini sahneye taşıyacak Türkiye Kültür Haftası; el sanatları, fotoğraf sergileri, film gösterimleri ve konserlerle birlikte adeta büyük bir sanat şölenine dönüşecek.
Türk sinemasının ödüllü filmlerinin iki gün boyunca Azerbaycan'ın Nizami Kino Merkezi'nde sinemaseverlerin beğenisine sunulacağı etkinliklerde, Türk sanatçılar tarafından, Türkiye'nin geleneksel ve modern sanat dallarına özgü nadide değerleri paylaşılacak.
İstanbul Türk Dünyası Tarihi Müzik Topluluğunun mehter ve sema gösterisiyle başlayacak haftada, ünlü sanatçı Azerin mehter takımına eşlik edecek.
Devlet Halk Dansları Topluluğu ve solistleri tarafından, iki ülke kültürüne özgü halk dansları ile türkülerin sahneye taşınacağı etkinliklerde; Anadolu insanının alın teri olan el sanatları ürünleri ile “Anadolu'da İnsan ve Yaşam” konulu bir de seçki sergilenecek. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.