Dev kadrosuyla 13 Aralık Cumartesi sahne alıyor

Dev kadrosuyla 13 Aralık Cumartesi sahne alıyor
Ken Kesey'in romanından sinemaya uyarlanan ve beyaz perdenin kült filmleri arasında yer alan “Guguk Kuşu”(Kafesten Bir Kuş Uçtu), Şakir Gürzumar yönetiminde..

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu bünyesinde 13 Aralık Cumartesi Zorlu Center PSM de yapılacak prömiyer için geri sayım başladı.
Bir akıl hastanesi üzerinden yerleşik düzen ile birey çatışmasını anlatan çevirmenliğini Bilge Koloğlu'nun yaptığı 2 perdelik oyundan sahnelerin ilk kez basın mensupları için sahnelendiği davette oyuncular heyecanlarını gizleyemedi.

Oktay Kaynarca, “Guguk Kuşu ile 20 yıl sonra tekrar tiyatro sahnesine konuyorum. Hem de akıl hastanesine düşmüş bir mahkum deli olarak. Çok heyecanlıyım. Guguk Kuşu çok önemli bir eser ve çok başarılı bir sistem eleştirisi. Yönetmenimiz Şakir Gürzumar'a da ayrıca teşekkür ediyoruz”

Deniz Uğur, “Her aktrisin oynamayı hayal edeceği bir rol Ratched. Hemşire Ratched'ı oynayan Louise Fletcher, filmdeki performansıyla Oscar ve Altın Küre dahil pek çok ödül aldı. Rolün ne kadar iddialı olduğunu buradan da anlayabiliriz. Oktay'la olan sahnelerimizde tam bir kedi-fare oyununa tanıklık edecek izleyici.”

Tuba Ünsal, “ Çok sürprizli bir rol benim ki. İzleyiciye de sürpriz olacak. Çok heyecanlıyım. Türkiye de tiyatro yapmak zor bir şey ama tiyatro sahnesinde olmak çok güzel. 13 Aralık'ta perde diyoruz. Mutluyuz” dedi.

Ken Kesey'in romanından sinemaya uyarlanan ve beyaz perdenin kült filmleri arasında yer alan 1975 yapımı “Guguk Kuşu” oyununda Oktay Kaynarca'nın yanı sıra Deniz Uğur baş hemşire Ratched rolü ile, Galip Erdal sağır ve dilsiz Reis Bromden, Tuba Ünsal ise akıl hastanesine düşen Candy karakteriyle tiyatro severlerle buluşacak.

OYUN PROGRAMI

13 ARALIK ZORLU CENTER PSM SAAT 20.30

17 ARALIK ATAKÖY YUNUS EMRE K.M 20.30

20 ARALIK ZORLU CENTER PSM SAAT 20.30

25 ARALIK KOZZY SAAT 20.30

27 ARALIK ZORLU CENTER PSM SAAT 20.30

Guguk Kuşu Filmi Hakkında;

Orijinal ismi "One Flew Over the Cuckoo's Nest" ve aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film, akıl hastası numarası yaparak güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevkedilen bir mahkumun (Jack Nicholson) geçirdiği zamanı konu alıyor. Mahkum, bu süre içerisinde hem kaçma planları yapıyor hem de akıl hastanesindeki diğer hastalarla farklı bir diyalog kuruyor. Terapilerdeki kendi başına buyruk hareketleri ve özgürlüğe olan düşkünlüğü nedeniyle diğer hastalara kötü örnek olduğunu düşünen baş hemşire Mildred (Louise Fletcher) ile de büyük sorunlar yaşıyor. Milos Forman tarafından yönetilen film, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak gösteriliyor.

GUGUK KUŞU (KAFESTEN BİR KUŞ UÇTU) KÜNYE

MC MURPHY - OKTAY KAYNARCA

REİS BROMDEN - GALİP ERDAL

HEMŞİRE RATCHED - DENİZ UĞUR

CANDY - TUBA ÜNSAL

HARDING - LEVENT CAN

CHESWICK - KEVORK TÜRKER

BILLY - YİĞİT PAKMEN

SANDRA - GAMZE UÇAR

DR SPIVY - ENGİN YÜKSEL

WARREN - ALİ DENİZ ÇELİK

WILLIAMS - DORUKHAN KENGER

TURKLE - ENGİN DEMİRCİOĞLU

RUCKLY - ONUR YENİDÜNYA

MARTİNİ - UMUT AVCI

HEMŞİRE FLINN - MELDA NARİN

HEMŞİRE NAKAMURA - MELDA NARİN

SCANLON - ONUR KIRAT

FREDERICKS - ONUR KIRAT

ALBAY MATTERSON - KAYHAN YILDIZOĞLU

DEKOR & KOSTÜM TASARIM : ŞİRİN DAĞTEKİN (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.