Desteği alana 3 yıl şartı

Desteği alana 3 yıl şartı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi(GAP) Konya Ovası Projesi(KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında yeni başlattığı uygulama ve desteklerin startını verdi.

Destek projesi kapsamında alınan hayvanların 3 yıl süre ile satılmayacağı bildirildi.

Bafra Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Orhan Şanlı yaptığı konuşmada, ''Proje kapsamında, küçük ve orta ölçekli aile işletmelerinin fiziki altyapılarının iyileştirileceğini, mevcut hayvanların ıslah edileceğini, bölgedeki mera potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirileceğini ve böylece et yönü ön planda olan hayvancılığın geliştirileceğini. DAP, GAP, KOP ve DOKAP bölge illerinde mevcut, en az 10, en fazla 49 büyükbaş veya en az 100 en fazla 200 küçükbaş kapasiteli işletmelere sahip yetiştiricilerin, projeli ahır-ağıl tadilat ya da yeni inşaat yapımı ve damızlık koç-teke alımlarına 2014-2018 yılları arasında hibe desteği uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendiğini.'' ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesinde görev yapan Ziraat Mühendisi İsmail Yıldız, başvuruların her ayın 1-15'i arasında yapılacağını, desteklemelerin 2014-2018 yılları arasında uygulanacağını belirtip, "Bir yıl Tarsim hayvan hasat sigortası gerekiyor. 3 yıl süre ile alınan hayvanlar satılmayacaktır. Damızlık materyal birim fiyatları söyle; damızlık boğa 8 bin TL, koç 1500 TL, teke ise; 750 TL'dir. Her proje sahibi, proje konularından sadece bir defa hibe desteğinden yararlanabilir. Projeden şirket ortağı olarak yararlanan yatırımcı şirket ortaklığından ayrılsa dahi yatırımdan bir daha yararlanamaz. Ahıl veya ağıl yapımında taşıyıcı unsurları etkileyen veya brüt inşaat alanını değiştiren işlemler, pencere tabanının indirilmesi kapıya dönüştürülmesi pencere veya kapılar gibi unsurların yerlerinin değiştirilmesi veya ölçülerinin değiştirilmesi gibi bina gündemine etki eden işlemler tadilat projesine girer.” dedi.

Toplantıya Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır, Mahalle Muhtarları ve üreticiler katıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.