DESTANSI GEÇMİŞE YOLCULUK

DESTANSI GEÇMİŞE YOLCULUK
Tekkeköy’ün ecdadının destan yazdığı topraklara yolculuğu devam ediyor

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın ilçede yaşayan yediden yetmişe herkesin başta ecdadının destan yazdığı Çanakkale olmak üzere tüm merak ettikleri yerleri görmeleri için başlatmış olduğu gezi turları aralıksız devam ediyor.

  Tekkeköy’de yaşayan herkesin başta Çanakkale olmak üzere ülkenin dört bir yanında merak ettikleri yerlere seyahat etme imkanını sağlayan ücretsiz gezi turlarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "ilçemizde yaşayan genç - yaşlı, çoluk - çocuk, kadın - erkek herkesin tüm vatandaşlarımızın ecdadının destan yazdığı toprakları görme imkanı sağlamak amacıyla başlatmış olduğumuz gezilerimize vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Her seferde araçlarımız dolup taşıyor. Halkımızın bu yoğun ilgisi gerçekten çok önemli ve anlamlı bir projeyi hayata geçirdiğimizin en büyük göstergesidir. Başta ilçemizde yaşayan tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine Çanakkale’de yaşanan destansı mücadeleyi anlatabilmek, yaşatabilmek ve o toprakları görmelerini sağlayabilmek için bu gezilerimizi önemsiyoruz. Her Türk evladının ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten o kahramanlık destanının tarih sayfalarına nakşedildiği toprakları görüp o havayı teneffüs etmesi, içinde yaşaması geleceğimiz içinde büyük önem taşıyor’’ dedi.

Tekkeköy’de görev yapan din görevlileri Çanakkale’ye uğurlandı

Gezilerin sadece gençler, öğrenciler ve çocuklar ile sınırlı olmadığını söyleyen Başkan Togar, ‘‘Ömürleri boyunca köylerinden çıkıp bir başka şehre gitme fırsatı bulamayan, farklı yerleri görmeyen vatandaşlarımız var. İşte bu vatandaşlarımız içinden yolculuk yapmaya sağlık engeli olmayan herkesi otobüsümüz vasıtası ile gezdirip, merak ettikleri yerleri gösterebilmeyi amaçlıyoruz. Yine özellikle hanımlarımızın, bacılarımızın, analarımızın, kardeşlerimizin ülkemizin çeşitli yerlerini gezip görmelerini sağlayacağız. Bu akşam ilçemizin farklı mahallelerinde görev yapan din görevlilerimizi Çanakkale’ye yolcu ediyoruz. Din görevlilerimiz bulunduğu cami, mescit gibi ibadethanelerdeki vaazlarında sohbetlerinde Çanakkale’deki yaşanan tarihi destanı cemaatine aktarırken oraları görmenin farkıyla daha anlamlı olacak. Din görevlilerimiz ile birlikte tarihi bilgiler sunması için belediyemizde görev yapan tarihçi personelimizi görevlendirdik. Yine Çanakkale’de bir rehberde gezi gurubumuza rehberlik ederek, adım adım Çanakkale’yi anlatacak. Tekkeköylü hemşehrilerimizin ecdadının destan yazdığı topraklara tarihi yolculuğu her hafta başka guruplarla sürecek’’ şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.