Dent Coin Nedir?

Dent Coin Nedir?
Dent (DENT), telekom şirketinin eski düzenine yeni bir bakış olan benzersiz bir Blockchain tabanlı projedir. DENT Coin, dünyadaki mobil veri endüstrisini geliştirmeyi vaat eden yeni bir kripto para birimidir.

Dent (DENT), telekom şirketinin eski düzenine yeni bir bakış olan benzersiz bir Blockchain tabanlı projedir. DENT Coin, dünyadaki mobil veri endüstrisini geliştirmeyi vaat eden yeni bir kripto para birimidir. Dentcoin şirketinin adı DENT Wireless Limited'dir. Şirketin amacı, herkesin Ethereum blok zinciri aracılığıyla veri satın almasına, satmasına ve bağışlamasına izin vererek mobil verileri serbest bırakmaktır. Dent’in kripto para birimi DENT bu pazarın merkezinde yer alır. Veri pazarları için evrensel bir para birimidir.

 

Daha spesifik olarak Dent coin nedir? DENT’in teknolojisi Blockchain ağının arkasında ve veri alışverişini kolaylaştırmak için yerleşik bir yardımcı para birimi ile sanal bir telekomünikasyon ve dünya çapında veri pazarı yaratıyorlar. Dent’in planı ise, mobil verilerin herhangi bir merkeziyetsiz kripto para biriminin yapabileceği gibi ağlar arasında serbestçe akmasına izin vermek. Ancak DENT, kurulan Telekomünikasyon alanında gerçekten bir akım yaratabilir mi? Dent coin nedir bugün bunları işleyeceğiz.

 

DENT, her ay yaklaşık 5 milyar dolarlık veri israfı olduğunu tahmin ediyor ve bu kullanılmayan verilerden yeni bir pazar ekonomisi yaratmak istiyorlar.

Cisco tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2016'da kullanılan 7,2 milyar gigabayt mobil veri vardı ve bu sadece o zamandan beri arttı.

 

DENT, mobil veri pazarını daha şeffaf ve bağlantılı hale getirerek, tüketicilerin mobil verilerini küresel bir pazarda satın almalarına, satmalarına ve takas etmelerine olanak tanıyarak, boşa harcanan ve kullanılmayan mobil verilerdeki değeri ortaya çıkaracaktır.

DENT, Ethereum tabanlı bir ERC-20 tokendır. 100 milyar arza sahiptir ve şu anda dolaşımda 56 milyarın biraz üzerinde DENT token dolaşmakta ve üç ayda bir ek tokenler serbest bırakılmaktadır.

 

DENT ilk olarak Temmuz 2017'de 4.3 milyon dolar toplayan bir ICO'da yaratıldı ve satıldı. O zaman 8,6 milyar DENT, DENT başına 0,0005 dolar fiyatla satıldı. DENT, 9 Ocak 2018'de tüm zamanların en yüksek seviyesi 0.111397 dolara ulaştığında, erken yatırımcılar doğru zamanda satarlarsa çok iyi iş çıkarabilirlerdi.

 

DENT, hangi telekomdan geldiğine bakılmaksızın herkesin mobil veri alıp satmasına olanak tanıyan küresel bir pazar yaratarak mobil verileri alıp bir metaya dönüştürmek istiyor. Bunu kolaylaştırmak için kendi DENT borsalarını oluşturdular ve şimdiden dünya çapında 13,5 milyon kullanıcıya ulaşmış durumdalar.

 

Proje bazı eleştirilerle karşı karşıya kaldı, ancak ilerlemeye ve daha da büyümeye devam ediyor. Veri pazarı, 60 farklı ülkedeki sağlayıcılardan gelen verileri içerir ve kendisini üçüncü dünya ülkelerindeki kalkınmayı finanse etmeye adamıştır.

 

Proje doğru yolda gibi görünse de, DENT token durumu en hafif tabirle endişe verici diyebiliriz. DENT ekibi, tokenlerin kabaca %40'ını kontrol ediyor ve bu da kolaylıkla merkezileştirme sorunlarına yol açabiliyor.

 

Buna ek olarak, daha geniş kripto para piyasası 2018 ayı piyasasından toparlanmaya başlasa bile, DENT tokeninin fiyatı gerilemeye devam ediyor. Öyle ki grafiklere bakıldığında 3 ay öncesine baktığımız olumlu bir Golden Cross yaşasada bunu sürdüremedi ve ayı piyasasına yenik düştü (Golden Cross Nedir: Golden Cross, nispeten kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun vadeli hareketli ortalamanın üzerinde geçtiği bir yükseliş sinyali veren bir grafik modelidir.)

 

Bununla birlikte, tüketiciler ve telekomünikasyon şirketi, DENT projesinden değerini algılıyor gibi görünüyor, bu nedenle endişeler bu büyümenin temelini oluştururken bile bu kadar hızlı büyüyebiliyorlar. Kesin diğer bir olumlu nokta ise bunun yalnızca sağlam bir kullanım örneği değil, aynı zamanda çalışan bir uygulaması ve hızla artan bir şekilde benimsenmesi olan birkaç kripto projesinden biri olmasıdır.

 

DENT'in başarılı olacağından emin olamayız, ancak göz önünde bulundurulması gereken bir proje gibi görünüyor.

 

Özellikle Blockchain dönüşümünde bu tarz projeler gelecekte oldukça değer vaad eden işler başarabiliyorlar. Bu yüzden takip edilmesi faydalı olacaktır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.