DEMOKRASİ VE FEDEKARLIĞIN TEMSİLCİLERİ

DEMOKRASİ VE FEDEKARLIĞIN TEMSİLCİLERİ
AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı 19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı

 Kırcalı mesajında” Muhtarlarımız Demokrasimizin ve fedakârlığın en önemli temsilcileridir.” dedi. Kırcalı mesajında şu görüşlere yer verdi:

Geçtiğimiz yıl hükümetimiz tarafından ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlamaktayız. 1829 tarihinde II. Mahmut döneminde hayata geçirilen Muhtarlık sisteminin bugün ki temsilcileri demokrasimizin kılcal damarları ve hizmet insanlarıdır. Muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Gününü” kutluyorum. Bu vesile ile başta 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde şehit olan muhtarlarımız olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve tüm yakınları ile muhtarlarımıza başsağlığı, gazilerimize sağlık, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.

Toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olan muhtarlık sistemi yerel demokrasinin en eski örneğidir. Yerelde ki bu güçlü örnek genelde demokrasimize de büyük katkılar yapmaktadır. Milletimizin oyları ile seçilerek bu unvanını kazanan muhtarlarımız, vatanımızın her noktasında devletimizin kurumsal temsilcileridir. Muhtarlarımız, görev yaptıkları mahalle veya köyde halkımız ile devletimiz arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduklarında ilk başvuruda bulundukları muhtarlarımızdır. Bulundukları yerleşim yerlerinin problemlerini tespit ederek yetkili makamlara ileten ve halkımızın sorunlarına çözüm olan muhtarlarımız gece gündüz vatandaşımıza büyük bir aşkla sayısız hizmetler vermektedir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da Modern kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında güçlü bir görevi de başarılı bir şekilde yerine getirmektedir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde görevde olan ve hizmet nöbetini devretmiş demokrasimizin ve fedakârlığın en önemli temsilcileri olan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü en içten duygularımla kutluyor, özverili çalışma ve hizmetleri için teşekkür ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.