DEMOKRASİ NÖBETİ 20. GÜNÜNDE

DEMOKRASİ NÖBETİ 20. GÜNÜNDE
Milli iradeye ve demokrasiye karşı yapılan darbe girişimine karşı başlatılan demokrasi nöbetleri tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de devam ediyor

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın öncülüğünde ve belediye meclis kararıyla ismi “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet” meydanı olarak değiştirilen eski adıyla Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbetlerinin 20.’si gerçekleştirildi. Nöbete Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sültüoğlu ve İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı’nın yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı. Genel Başkan Yalçın burada vatandaşlara yapmış olduğu konuşmada, Türk milletinin hiçbir milletin gösteremediği cesareti ve başarıyı gösterdiğini ifade etti. Yalçın, “Ülkemiz alçak uçuşlarla, alçakların alçakça bir saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Millet olarak, memleket olarak bu süreçte ülkemiz esaslı bir duruş göstererek, tankların önüne çıkarak, gövdesini siper ederek, mermilere kafa atarak, cesaret örneği göstererek bu ülkenin işgalinin önüne aslanlar gibi durdu” dedi. Yalçın konuşmasının ardından programları dolayısıyla meydandan ayrıldı.

KASAP VE AVCI’DAN İYİDERE DEMOKRASİ NÖBETİNE ZİYARET
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan konuşmanın ardından Rize’nin İyidere ilçesinde devam eden demokrasi nöbeti ziyaret edildi. Burada vatandaşlarla bir araya gelen heyet, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İyidere programının ardından tekrar Rize şehir merkezine dönülerek demokrasi nöbetinde vatandaşlarla bir arada olmaya devam edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.