DEMİR'DEN ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

DEMİR'DEN ŞEFFAF BELEDİYECİLİK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, söz verdiği gibi, şeffaflık ve spekülasyonlara yer vermemek adına Saathane Meydanı Projesi alanının etrafındaki reklam panolarını kaldırttı.

1111111111111.png

Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin büyük önem verdiği ve de çalışmalarını titizlikle yürüttükleri Saathane Meydanı Projesi’nde yıllardır süregelen çalışmalar öngörülemeyen sebeplerden dolayı aksayınca bu alan büyük reklam panolarıyla kapatılmıştı. Mustafa Demir söz verdiği gibi şeffaflık ve spekülasyonlara yer vermemek adına reklam panolarını kaldırttı.

22222222222.png

BAŞKANIN PROJE DEMETİNDE VAR
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir seçimlerden önce Saathane Turizm Ticaret merkezi Projesi ile Saathane Meydanı’nın eski cazibesinin kazanılması adına ortak akıl ve halk oylaması ile yürütülecek çalışmalar yapılacağını söylemişti. Bunun ilk adımı olarak çalışmaların yapıldığı alanda vatandaşlarda gizem uyandıran büyük reklam panoları kaldırılarak neyin ne olduğu görünmesi sağlanacak.Valilik ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile birlikte ortak akılla hareket edilerek o bölgeden çıkan tarihi eserler nedeniyle geciken hamam ve saat projesi kısa zamanda bitirilecek.

3333333333333.png

BURAM BURAM TARİH KOKACAK
Samsun’a dışarıdan gelen misafirler gezecek görecek yer bulamıyorlar ve bu nedenle de Samsun’da tarihi eser çok olmadığı söyleniyor. Bu sebeple Saathane Meydanı projesi medrese, hamam, saat kulesi, külliye projeleri kısa zamanda bitirilmek için harekete geçildi. Osmanlı zamanında Samsun'un en eski ve önemli ticaret ve yaşam merkezlerinden biri olup, şehrin ilk hatıralarının yaşandığı Saathane Meydanı tüm ihtişamı ile yeniden gün yüzüne çıkartılacak. Köklü bir geçmişe sahip kentin tarihine ışık tutan eski yapılardan Ahi Ali Paşa Vakfı'na ait taşhan, saat kulesi, cami, medrese ve hamam kent tarihine ışık tutacak.

4444444444444.png

GENEL SEKRETER GÖREVE BAŞLADI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan Samsun'a gelen Genel Sekreter İlhan Bayram görevine başladı. Bayram, ''Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir bey öncülüğünde güzel bir Samsun için var gücümüzle çalışacağız'' dedi. 

55555555.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.