Davranış Bozukluğu Olan Çocuğa Okunacak Dua – Etkili Dualar

Davranış Bozukluğu Olan Çocuğa Okunacak Dua – Etkili Dualar
Davranış bozukluğu ile alakalı birçok kalıcı yöntem olsa da bazen en bilinen yöntemler bile işe yaramıyor. Bu yazımızda Davranış Bozukluğu Olan Çocuğa Okunacak Dua ile alakalı sizlere güzel bir içerik hazırladık.

Davranış bozukluğu ile alakalı birçok kalıcı yöntem olsa da bazen en bilinen yöntemler bile işe yaramıyor. Bu yazımızda Davranış Bozukluğu Olan Çocuğa Okunacak Dua ile alakalı sizlere güzel bir içerik hazırladık.

Davranış bozukluğu olan bir çocuk için okunması gereken dualar vardır. Dualar, davranışların düzelmesi için manevi enerjiyi ve ortamı sağlar. Siyah susam olarak bilinen karaotu tanelerini iyice yıkadıktan sonra kahve makinesinden çekebilirsiniz. Ardından, bir çay kaşığı karışıma iki çay kaşığı hakiki bal ekleyerek çocuğa her gece 1-2 kaşık verebilirsiniz. Bu, onu rahatlatabilir ve rahat uyumasını sağlayacaktır.

“Fe ematullahi mieteam* We hüm ulufun hazeral mevte fe kale lehümullahu mutu mutu mutu ya keza la tekümü hatta teküme ashabül kehfi ve hatta teküme ashabil kubur**

Allahü yeteveffel enfüse hıyna mevtiha velleti lem temut fi menamiha fe yümsikulleti kada aleyhel mevt*** innneke meyyitün ve innehüm meyyitün Aleyha melaiketün gilazun şidad*** ve cealnel leyle lbasen ve cealnen nehara meaşa***

Ve beneyna fevkaküm seb’an şidada***Yemliha***Mekselina***Misleyna***Mernuşin debernuşin kefiştatyuşin kıtmir***[1].

Dikkat Eksikliği Olan Çocuğa Okunacak Dua

Dikkatini toparlamayan ve dikkat eksikliği olan çocuğa okunacak dua öncesi çocuğun hem zihinsel hem de fiziksel olarak iyi egzersiz yapması gerekir. Çocuğa iyi beslenme sağlamak ve ona iyi davranmak, anne babaların en önemli sorumluluklarıdır.

Dikkat eksikliği olan bir çocuğa her gece yüz defa okunacak dua: "Rabbi zeyyid ilmi ve fihmi (burada çocuğun adı zikrediliyor) *Rabbi işrah sadruhu ve yessir li emruhu vahlül ukdeten min lisanuhu yefkahü kawli *Ya hafız *Ya Rakib *Ya Nasır *Ya Allah."

Hırçın Çocuğa Hangi Dua Okunur?

Bazı burçlar kavgacı olabilir. Aslan burcu bir örnektir. İkinci konu, çocuğun kimin tarafından takip edildiğidir. Bu gezegende sadece görünen varlıklar yaşamıyor. Bunların yanı sıra görünmeyen varlıklar da var.

Boyutları tamamen farklı olmasına rağmen, yeryüzü farklı alemler tarafından kullanılır. Bu, farklı kaynaklardan çıkan ancak aynı hüzmede ilerleyen farklı ışık ışınları gibidir. Hırçın çocuklarla tartışmak durumu daha da kötüleştirir. Bu noktada anne babalar sakin kalmak ve yapıcı davranmak zorundadır. Aksi halde çocuk daha fazla içe kapanacak ve dışarı çıkamayacaktır. Çocuğun sürekli hırçın olması mıdır yoksa belirli bir olay nedeniyle mi hırçınlaştığının belirlenmesi önemlidir. RAD suresinin okunması, öfkeli çocuklara okunacak duadır.

Kaynak: https://www.arastir.net/davranis-bozuklugu-olan-cocuga-okunacak-dua/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.