DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORLAR

DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORLAR
Türkiye'yi yasa boğan Kızılay'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri sorumlular hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Ankara Kulübü’nün gazi ve şehit ailelerine destek vermek üzere hayata geçirdiği Mehmedim Projesi’nin gönüllü avukatlarıyla bir araya gelen mağdur aileler, idarenin hizmet kusuruna ilişkin başvurulabilecek hukuki yollar hakkında bilgi aldı.

İHMALLER İDARENİN KUSURUNA İŞARET EDİYOR

Toplantıya Mehmedim Projesi gönüllü avukatı olarak katılan Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ailelerin acılarını paylaştıklarını ifade ederek, “Bizim de yüreğimiz yandı. Ancak, olaydan sonra bu acılar yaşanmamış gibi bir görüntüye giriliyor. Sorumluların hiçbir şey olmamış gibi unutulması doğal bir durum değil” dedi. Olayın gerek öncesi gerek sonrasında yaşanan ihmallerin idarenin açık kusuruna işaret ettiğine değinen Feyzioğlu, İdare aleyhine açılacak bir dava ile ihmali olan kamu görevlilerinin tespiti ve oluşan manevi zararın tazmini yoluna başvurulabileceğini söyledi.

60 GÜNLÜK SÜREYE DİKKAT

Toplantıda mağdur ailelere başvuru süreleri hakkında da bilgi verildi. Buna göre, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Kanunu kapsamında idareden tazminat alabilmek için saldırının meydana geldiği tarihten itibaren 60 gün içinde Ankara Valiliği’ne başvurmak gerekiyor. Bu süre, 12 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek. Manevi tazminat davası açılabilmesi için ise süre Kanun’da 1 yıl olarak yer alıyor. Mehmedim Projesi kapsamında mağdur aileler, 12 Mayıs’a kadar ücretsiz hukuki destek için Ankara Kulübü'ne başvurabilecek.

HER GÜN MESAJ ATIYORUZ

Toplantıya katılan ailelerin anlattıkları ise bir kez daha yürekleri dağladı. 20 yaşındaki Elvin Buğra Arslan’ın babası Yusuf Arslan, oğlunun kayıp olan cep telefonuna belki bir gün cevap gelir umuduyla her gün mesaj attıklarını paylaştığı sırada dinleyenler gözyaşlarına engel olamadı. Patlamada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Destina Peri Parlak’ın annesi Hacer Parlak da olaydan sonra adli tıpla çok büyük karmaşa yaşandığını, kızlarının cesedini ancak 13 saat sonra görebildiklerini söyledi. Parlak, “Bu süreçte yaşanan ihmaller dizisi bizi çok sarstı. Kızımızı geri getirmeyecek biliyoruz ama sorumluların tespit edilmesi, bir daha böyle olayların yaşanmaması için bu yola çıktık” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.