DARBE YANLILARI HALEN FAAL

DARBE YANLILARI HALEN FAAL
Bir dizi seçim çalışmalarında bulunmak üzere Bafra ve Yakakent ilçelerimizi ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Adayı Ahmet Demircan vatandaşlarımızla bir araya gelerek çeşitli açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirdiği esnaf ve mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarımızla sohbet eden Demircan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gerçeğini görmezden gelen ve kendi çıkarlarını milletimizin iradesinin üzerinde addeden hesaplarını bozmaları için vatandaşlarımızdan 7 Haziran seçimlerinde dua ve desteklerini esirgememelerini istedi.

 

27 Mayıs askeri darbesinin sene-i devriyesinde Millet iradesine silah çekip milletin seçtiği başbakanı asanlar ın bu darbe gününü millete 20 yıl hürriyet ve anayasa bayramı olarak kutlattıklarını unutmamak lazım. Başta Menderes olmak üzere hayatını demokrasi, hürriyet ve milletimize hizmet yolunda feda etmiş tüm demokrasi şehitlerimizi necip milletimizin rahmet ve minnet duygularıyla andığını ifade eden Demircan, millet egemenliğine kast eden darbeciler içinse aynı şeyin söylenemeyeceğini vurguladı. Devamında Demircan, ‘Aynı cuntacı zihniyetin yaptığı 12 Eylül darbesiyle de ülkemizde demokrasi tekrar akamete uğratılmış,; sonrasında yapılan 1982 Ayasasıyla da millet egemenliği baskı altına alınmıştır.

 

1982 Anayasası koalisyon ve çift başlılık üretecek şekilde dizayn edilmiştir. Yani istikrarsızlık üretmektedir. Haklar ve özgürlükler konusunda sorunlu bir anayasadır. Millet egemenliğine direnen bürokratik oligarşi meydana getirmektedir. O nedenle değişen dünyanın ve gelişen Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek daha somut, daha anlaşılabilir, daha adil, toplumsal hayata daha az müdahale eden ama toplumun din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin tümünü kucaklayan millet egemenliğine dayanan yeni bir Anayasa yapılması elzem olmuştur. 9 seçimdir bizleri artan bir teveccühle desteklediğiniz gibi 7 Haziran günü de yeni bir Anayasaya vücut verecek çoğunlukta AK Partimize destek vermenizi sizlerden istiyoruz.’ dedi.

 

Demircan, bugün tekrar yapılmaya başlanan koalisyon hesaplarının bu Anayasanın bir mahsulü olduğunu belirterek, koalisyonların önünü tıkamanın ve istikrarlı bir şekilde yürüyebilmenin yegane şartının sistem değişikliği olduğunu, bunun yolunun da yeni bir Anayasa ve başkanlık sisteminden geçtiğini söyledi. 

Demircan kaostan değil, istikrardan ve kalkınmadan yana olan basiret sahibi vatandaşlarımızın desteklerini AK Partiden esirgemeyeceklerine inancının tam olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.