"DALGIÇ DERNEĞİ OLSA GİDER ÜYE OLURUM"

"DALGIÇ DERNEĞİ OLSA GİDER ÜYE OLURUM"
Samsun Valiliği İl Dernek Müdürü Sıddık Alagöz şehirdeki dernek sayılarının günübirlik değiştiğini söyledi.

Derneklerin faaliyetinden memnun olduğunu belirten Alagöz, Samsun'da su sporlarıyla alakalı dalgıçlık ve scuba dernekleri açıldığında üye olacağını kaydetti.


"2015 FAAL DERNEK VAR"

Dernekleşme ilgisi olarak Samsun'dan memnun olduğunu kaydeden Samsun Valiliği İl Dernek Müdürü Sıddık Alagöz, "Samsun ili olarak dernekleşme oranı çok iyi durumda. Nüfus bakımından sıralamada 16'ncı sırada olan Samsun, dernekleşme bakımından 9'uncu sırada bulunuyor. Yani nüfusu Samsun'dan fazla olan 7 ilden daha ileride bulunuyoruz. Samsun'da bugün itibariyle 2 bin 15 tane faal dernek var. Kendisini fesh etmiş olarak da 3 bin 500'ü aşkın faaliyet göstermeyen dernek bulunmaktadır. Şehrimizde faaliyet gösteren derneklerin çoğu dayanışma, kültür, köy, hemşeri dernekleridir." diye konuştu.


"SU KORKUSUNUN ATILMASI LAZIM"

Samsun gibi bir ilden başarılı su sporcularının çıkması gerektiğinin altını çizen İl Dernek Müdürü Sıddık Alagöz, "İnsanlardaki su korkusunun atılması lazım. Yüzmeyi bildikten sonra sudan korkulmaması gerekir. Karadeniz'de kum kayması olabilir fakat suyun üstünden yüzülüyor. Suyun altı yüzücüyü etkilememeli. Çok dalgalı günde yüzülmesi tabiki tehlikelidir fakat normal bir günde tehlike söz konusu değil. Su sporu yapan ve bu spora ilgisi olan insanların vatandaşlarımıza bu sporu sevdirmesi gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.


"ELİMDEN GELENİ YAPARIM"

Sporu çok sevdiğini ve iyi bir yüzücü olduğunu belirten Alagöz, "Samsun'da su sporlarını hem sevdirmek hem de geliştirmek için, insanların üzerindeki su korkusunu atmalarına yardımcı olacak dernek faaliyetlerinin gösterilmesi lazım. Ben bu konuda yardımcı olabilmek için eğitim desteği verebilirim. Su sporlarına ilginin artması için elimden geleni yaparım. Su sporlarıyla alakalı Scuba, Su altı ve dalgıçlık ile alakalı dernek açıldığında gidip o derneğe üye olurum." dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.