DAHA FAZLA ÇALIŞAN FORMAYI KAPACAK

DAHA FAZLA ÇALIŞAN FORMAYI KAPACAK
Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Yeni transferlerin gelmesiyle birlikte rekabet ortamı arttı. Forma ortada, kim çalışırsa, kim şansını iyi değerlendirirse ve kim o mücadele içerisinde daha fazla sorumluluk alırsa formayı ona vereceğiz " dedi.

"HER MAÇTA ÜST DÜZEY BİR MOTİVASYON"
Hafta sonu deplasmanda oynanan ve Samsunspor'un 2-0 kazandığı Pendikspor maçını değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “Hafta sonu Pendikspor karşılaşmasını oynadık. Oyunun gidişatına baktığımızda dönem dönem sıkıntılar yaşadık ama bir tarafta şampiyonluk mücadelesi, diğer tarafta Play-Off mücadelesi, bir başka tarafta da kümede kalma mücadelesi var. Ligdeki 18 takıma baktığımız zaman Şanlıurfaspor dışında oynadığı maçı büyük bir hedef içerisinde oynuyor. Şu anda 5 tane takım Play-Off içinde, altındaki 5-6’lı grup da Play-Off’a girmenin mücadelesini yapıyor. Onun arkasındaki takımlarda küme düşme potasına girmeme mücadelesi veriyor. Dolayısıyla her maçta üst düzey bir motivasyon ve mücadele ile karşılaşıyoruz. Bunun yanında Samsunspor ile oynamamın, liderle oynamanın, farklı beklentiler içerisinde bizim maçları oynadığımızı da düşünürsek bundan sonraki dönem içerisinde birçok maçın böyle zorlu geçeceğini düşünebiliriz. Pendikspor karşılaşmasında maçın başından sonuna kadar belki oyun olarak çok istediklerimiz olmasa bile mücadele açısından oyundan hiç kopmadık. Yakaladığımız pozisyonları Pendikspor karşılaşmasında sonuçlandırdık. Daha önceki maçlarda bunu da yapamıyorduk. Rakibimizin de Nurullah’ın çıkardığı bir pozisyon var. Onun dışında oyuna hakim gibi gözükse de çok fazla net pozisyon vermedik. Oyunun kontrolünü elimizde bulundurmamız gerekiyordu. Bunu da inşallah bundan sonraki maçlarda yapacağız” diye konuştu.

ss1-0508.JPG

"DAHA İYİ DURUMDAYIZ"
Pazar günü 19 Mayıs Stadyumunda oynanacak olan Başkent Akademi maçını da değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “İç sahada geçmişteki bazı sıkıntılarımızı ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum. Genelde özellikle son birkaç maçta çok kısa dönemde topu rakibe verdik. Rakipler oyuna hakim oldu ama oyunun genelinde oyuna hakim olan, özellikle iç saha oyunlarında kapalı defansı aşabilecek kenar ataklarını daha çok uygulayabilen, pozisyon anlamında sıkıntılar yaşasak da daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Yine böyle bir karşılaşma oynayacağız. Alt taraftan kurtulmak için mücadele eden Başkent Akademi ile karşılaşacağız. Hafta başından beri çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmalarda kapalı defansı açabilecek sistemimizle bize bu konuda katkı sağlayacak, ofansif anlamda üretkenlik içerisinde olabileceğimiz çalışmalarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

04e9rjeriof-12.jpeg

"SAMSUN BİZDEN ŞAMPİYONLUK BEKLİYOR"
Aldıkları oyuncuları iş olsun diye almadıklarını belirten Sağlam, "Hepsi belli bir kariyere sahip ve daha önce aldığımız referanslar doğrultusunda takımın eksikliğini gidermeye yönelik oyuncular. Burak Çalık, Muhsin Yıldırım, İbrahim Halil Çolak, Recep Burak Söylemez, Veli Çetin’de öyle. Hepsinin ihtiyaçlar karşısında transfer edildiğini çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Elimizdeki oyuncular da yetenekli oyuncular. Şimdi baktığınız zaman 17-18 kişilik kaliteli bir oyuncu grubuna sahip olduk. Antrenman eksiği olan oyuncularımızın da eksikliklerini giderdiğimiz zaman forma ortada, kim çalışırsa, kim şansını iyi değerlendirirse ve kim o mücadele içerisinde daha fazla sorumluluk alırsa formayı ona vereceğiz. Hiçbiri bizim tanıdığımız değil. Buraya bir amaç uğruna geldik. Samsun şehri bizden şampiyonluk bekliyor. Dolayısıyla bizim buraya gelirken amacımız belli. Bu takımı buradan çıkarmak için buradayız. Bu mücadele içerisinde bize kim daha fazla katkı verecekse formayı o giyecek. Böyle güzel bir tatlı rekabet var. Sonuçta herkesin amacı belli. Aynı mevki de oynayan her oyuncu formayı almak istiyor. Bu takıma katkı sağlamak istiyor. Sonucunda o kupayı kaldırmak istiyor. Sonuçta bir hedefim var. O da 25 Nisan Cumhuriyet Meydanı” şeklinde konuştu.

430rikdfm-7.JPG

TARAFTARA ÇAĞRI
Kırmızı-beyazlı taraftarların bu hafta tribünleri doldurmasını beklendiğini ifade eden Sağlam, “Yine taraftarımızın da yoğun ilgi göstereceği karşılaşma olacağına inanıyorum. Bu konuda da taraftarımızdan rica da bulunuyorum. Bu karşılaşmayı onların da yoğun ilgi gösterdiği coşku ortamında, onların da her an takımı maçın içinde tutacağı atmosferi oluşturacakları bir karşılaşma bekliyorum. İnşallah güzel bir maç oynayıp, futbol adına güzellikler dolu, taraftarımızın keyif alacağı pozisyonlarla dolu bir karşılaşma oynayıp, güzel bir sonuçla bu karşılaşmayı bitirerek yine hafta sonunda lider olup, yeni bir haftaya hazırlanmayı istiyoruz. Bu konuda taraftarımız da inşallah bundan önce olduğu gibi bize daha fazla destek verecek. Daha kalabalık olacaklar. Onların da desteği ile güzel bir maç oynayıp, yolumuza lider olarak devam etmenin mutluluğunu yaşamak istiyoruz” dedi.

23g92d-2.JPG

ERTUĞRUL SAĞLAM BASIN AÇIKLAMASI (22 OCAK)

ERTUĞRUL SAĞLAM BASIN AÇIKLAMASI (22 OCAK)

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.