“Cumhuriyetin değeri ve anlamı tarif edilmeyecek kadar büyüktür”

“Cumhuriyetin değeri ve anlamı tarif edilmeyecek kadar büyüktür”
Atakum ve Kurupelit Fakülte dolmuş duraklarında minibüs şoförleriyle sohbet edip, Yedaş işçilerinin, sorunlarını dinleyen CHP Samsun milletvekili Hayati Tekin...

Ardından  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesinde, Samsun Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Tekin,  coşkulu Samsun halkına, şöyle seslendi; “İslam aleminde Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık mücadelesi vererek sınırlarını kanla çizmiş ve kendini tüm dünyaya kabul ettirmiş tek ülke Türkiye’dir. Bugün gözümüzün önünde yaşanan olaylar ibretliktir. Cumhuriyete, demokrasiye ve özgürlüğe koşan mazlum İslam alemi  çoluk çocuğuyla denizlerde boğulma pahasına Avrupa’ya akın etmekte, Avrupa dahil dünyanın hiçbir yerinden krallıklarla yönetilmekte olan İslam alemine bir tek kişi dahi gitmemektedir. Gazetelerin başlıklarında Eva evlenerek Türkiye de Havva oldu haberlerini olurken hepimiz sevinip gururlanıyoruz. Bugün Suriye başta olmak üzere diğer İslam ülkelerinden Avrupa’ya göç edenler iş bulmak ümidiyle nüfus kağıtlarındaki İslam’ı sildirip Hristiyan yazdırmaktadır. Maalesef üzülerek söylüyorum ki böyle yaptıranların bilinen sayısı 70 bin kişi civarındadır. Bu ibretlik tablolar karşısında Cumhuriyetin değeri ve anlamı tarif edilmeyecek kadar büyük olduğu görülmüştür. Cumhuriyetimizin 92. yılını kutlarken gelecek nesillerimizin 192. yılını da kutlamak nasip olsun” dedi.

Samsun Atatürk anıtı meydanındaki konuşmasının ardından Atatürk’ün Havza’ya geçerken Badırlı (Ataköy)’ e giden Hayati Tekin eski Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili İlyaz Kılıç’ın kabrini ziyaret ederek dua etti. Daha sonra Türkiye’nin kurtuluşu için Samsun’dan meşaleyi yakan ulu önder Atatürk’ün Samsundan Havzaya giderken kahve içtiği Badırlı (Ataköy) köyünde Atatürk adına dikilen anıtın etrafını temizleterek çiçek diktirdi. Orada partililerle çekilen hatıra fotoğrafından sonra parti çalışmalarını yapmak üzere Cumhuriyet kutlamaları çerçevesinde Sürmeli, Selemelik, Asar ve Gazipaşa mahallelerindeki kutlamalara katılmak üzere Bafra’ya gitti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.