'Cumhuriyet'e Yolculuk' izleyici karşısında

'Cumhuriyet'e Yolculuk' izleyici karşısında
Samsun Devlet Opera ve Balesi Çocuk Operası, büyük beğeni toplayan 'Hacivat ve Karagöz ile Cumhuriyet'e Yolculuk' adlı çocuk operasıyla Samsunlularla buluşuyor

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 23 Nisan Perşembe günü sahnelenecek olan oyunun çocuklar tarafından büyük bir beğeni ile izlenmesi bekleniyor. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Samsunlu çocukların karşısına çıkacak olan oyunda Cumhuriyetin önemine değiniliyor. 11 oyuncu, 5 dansçı ve 30 kişiden oluşan orkestrasıyla izleyici karşısına çıkacak olan oyun, daha önceki gösterimlerinde de büyük beğeni toplamıştı.

CUMHURİYET DEĞERLERİ ANLATILIYOR
2 perdeden oluşan gösterinin ilk bölümü, Havicat ile Karagöz'ün robotlar tarafından kaçırılıp zaman makinesi 2100 yılına getirilmesiyle başlıyor. Yeni bir yüzyıla gelen Hacivat ile Karagöz, önce Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılıp yerine Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu görünce çok şaşırır. Oyunun ilerleyen bölümlerinde Cumhuriyet'in çok güzel bir yönetim şekli olduğu anlayan Havicat ve Karagöz daha sonra da eski çağlara dönmeyip 2100 yılında yaşamaya karar verirler.