Cumhuriyet Savcılığı Adem Güney’in işlettiği SASA’nın; 99.60 m2 ‘Sİ KAÇAK

Cumhuriyet Savcılığı Adem Güney’in işlettiği SASA’nın; 99.60 m2 ‘Sİ KAÇAK

   Gazetemiz imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Adnan Bahadır’ın Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı şikâyet sonucunda Cumhuriyet Başsavcılığı SASA’nın 99.60 metrekarelik kısmının kaçak olduğunu, sorumlular hakkında 2015/ 29511 soruşturma sayılı evrakla yasal işlemin yapıldığını resmi bir yazı ile bildirdi. Vatandaşın bir metrekare dahi kaçak yapılaşmasına göz yummayan Büyükşehir Belediyesinin Adem Güney’in işletmekte olduğu SASA kafenin 100 metrekarelik kısmının kaçak olarak işletilmesine göz yummasına kamuoyu büyük tepki göstermekte.

 

                                        YASA HEM YIKIM HEM CEZA EMREDİYOR

 

       İmar Yasası kaçak yapılaşma konusunda yapılan kaçak kısmın yıkımını ve olayı yapanlar hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasını emretmekte. Cumhuriyet Savcılığı yasal gereğini yapmış ki konuyu ceza mahkemesine taşıyıp, SASA kafenin işletmecileri ile ilgili ceza davası devam etmektedir, ancak ilgili Belediyelerin de derhal zaman kaybetmeksizin kaçak olan kısımların yıkımını gerçekleştirmek zorundalar, aksi halde yıkımı yapmayan Belediyeler de suç işlemekte.

 

                                            YIKIM KARARI ALMAK YETMEZ

 

     Belediyelerin yıkım kararı alıp, konuyu geçiştirmeleri yasal suç teşkil etmekte, bu tür kaçak yapıların fazla olduğu mazereti ileri sürülerek yıkım firmalarına ihale ettik, gibi geçiştirme çabalarının tamamen suç olduğu kanunda açık ve net ortada. Gazete olarak bu olayın takipçisi olacağımızı buradan kamuoyuna duyururuz.

 

                                       GARİBANIN EVİNİ OCAĞINI YIK TORPİLLİYİ KORU

 

       Büyükşehir Belediyesi gerek Atakum sahilindeki kafelerin önlerinde bulunan kaçak binaları, gerekse Yörüklerdeki gariban insanların yazlık evlerini anında yıkıp yerle bir ederken 100 metrekare gibi büyük bir kısmı kaçak olan SASA kafenin yıkımının geciktirilmesinin kabul edilecek bir husus olmadığı kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor. M.Umut BAYRAM

 

                          

 

     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum