Cumhuriyet İran’dan ABD’ye dünyada kutlandı

Cumhuriyet İran’dan ABD’ye dünyada kutlandı
Cumhuriyetin ilanının 91'inci yıl dönümü, Türkiye'nin Urumiye Başkonsolosluğu'nda verilen resepsiyonla kutlandı.

İran'ın Batı Azerbaycan Eyaleti'nin merkezi Urumiye'de başkonsolosluk ikametgahında düzenlenen kutlamaya eyaletten üst düzey yetkililer katıldı.

Türkiye'nin Urumiye Başkonsolosu Mehmet Bulut'un ev sahipliğinde verilen resepsiyona, Batı Azerbaycan Eyalet Vali Yardımcısı Ali Rıza Radfer, Urumiye Kaymakamı Abbas Hasan Hani, Urumiye Belediye Başkanı Muhammed Hazretpur, İran Dışişleri Bakanlığı'ndan temsilciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür eden Başkonsolos Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışında bulunan Türk temsilciliklerine gönderdiği mesajı okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:
'Görev yapmakta olduğunuz bu dost ülkede bulunan tüm kardeşlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünün ülkemiz milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum.
Türkiye Cumhuriyeti dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan, her ülkenin içişlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren uluslararası hukuku, insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini herşeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir. 91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz, bu savunduğumuz değerler bugün ve bundan sonra da Türkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır.
Türkiye her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir. Türkiye, istikrarla büyüyen ekonomisi, standartları yükselen demokrasisi, kararlı Avrupa Birliği süreci, G20 üyeliği, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla bölgesel ve küresel barış için insanlık adına seferberlik etmekten de kaçınmayacaktır. Bu düşüncelerle orada yaşayan vatandaşlarımızın, tüm kardeşlerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere onların halklarına ve temsilcilerine ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor, selam ve saygılarımı yolluyorum.'

Resepsiyonda davetlilere Türk mutfağından yemekler sunuldu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.