Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsunlu Muhtarlarları Ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsunlu Muhtarlarları Ağırladı
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 8. Muhtarlar Buluşması’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun, Sakarya, Sinop, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt ve Tokat’tan yaklaşık 400 muhtarla bir araya geldi.

Buluşmada muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, milletin evine hoş geldiniz” diyerek başladı.

Bu toplantılar vesilesiyle, Türkiye’nin her köşesinden muhtarlarla hasbihal edip hasret giderme imkânı bulduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki zamanlarda ülkedeki muhtarların tamamıyla bu şekilde bir araya gelme arzusunda olduklarını söyledi.

 

“GEÇEN BİR YILDA 50 İL VE 33 ÜLKE ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

Halen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan hizmet binaları, Millet Camii, inşası devam eden konferans salonu, yapılacak olan çok amaçlı bina ve içinde 5 milyon cilt kitabı barındıracak kütüphane ile ilgili bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma ofisleri dışında külliye yer alan tüm binaların herkesin kullanımına açık olacağını ifade ederek, “Böylece burada, Ankara ve ülkemiz için iftihar kaynağı bir külliyeyi tüm birimleriyle hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci yıl dönümünü geride bıraktığımızı hatırlatan ve Türkiye’nin doğrudan halkın oyuyla işbaşına gelmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak, şahsına gösterilen teveccüh için Türk milletine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen bir yıl içinde, 4 tanesine iki defa olmak üzere 50 ili ziyaret ettiğini, 33 ayrı ülkeye yurt dışı ziyareti gerçekleştirerek o ülkelerin devlet başkanlarıyla görüşmeler yaptığını ifade etti.

“CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE, MİLLETİMİZİN HER KESİMİNDEN KARDEŞLERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK”

Gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretlerinde ayrıca heyetler arası toplantılar, iş forumları ve diğer görüşmeler vasıtasıyla, Türkiye ile o ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmenin çabası içinde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi: “Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, milletimizin her kesiminden kardeşlerimizle bir araya geldik, hasbihal ettik, hasret giderdik. Sadece muhtarlarımızla 8’inci buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında işçilerimizle, işverenlerimizle, ihracatçılarımızla, esnaflarımızla, gençlerimizle, çocuklarımızla, polislerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, şehit yakınları ve gazilerimizle; velhasıl milletimizle bir araya geldik. Ülkemizi ziyaret eden devlet ve hükümet başkanlarını, diğer yetkilileri burada misafir ettik.”

Cumhurbaşkanı seçilirken tarafsız olmayacağı, daima milletin tarafında olacağı yönündeki sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun bugüne kadar verdiğimiz sözü tuttuk, tutmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı makamını vesayetin bekçisi konumundan milletin hizmetkârı konumuna getirdik. Biz milletimize efendi olmaya değil, milletin hizmetkârı olmaya geldik. Çünkü biz, gücümüzü şu veya bu odaktan değil, doğrudan milletimizden alıyoruz. Dolayısıyla sorumluluğumuz da milletimize karşıdır” diye konuştu.

“VESAYETİN HER TÜRÜNÜ MİLLETİMİZİN DESTEĞİYLE AŞTIK”

Bu anlayış sayesinde, Türkiye’de siyasetin alanın ilk defa bu kadar genişlediğini, milletin gündemiyle Cumhurbaşkanlığı dâhil, devletin ve siyasetin gündeminin ilk defa bu kadar iç içe geçtiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Ülkemizde artık, tüm provokasyonlara rağmen, siyaset ve toplum mühendisliklerinin yerini, milletin rızasına ve teveccühüne dayalı meşru siyaset yöntemleri almıştır. Elbette Türkiye bu noktaya kolay ulaşmadı. 40 yılı bulan siyasi hayatım bunun mücadelesiyle geçti. Başbakanlık görevini devraldığımız günden itibaren de bu mücadeleyi çok daha güçlü bir şekilde sürdürdük. Vesayetin her türünü milletimizin desteğiyle, birer birer aştık. 2007 yılında bize Cumhurbaşkanı seçtirmemek için tevessül edilen hukuk cinayetlerini, Cumhuriyet mitinglerini, darbe çığırtkanlıklarını sizler de gayet iyi hatırlıyorsunuzdur. İşte bu süreç, Cumhurbaşkanı’nın doğrudan halk tarafından seçildiği bugünkü büyük değişime vesile oldu.”

Aynı çevrelerin şimdi de ‘Cumhurbaşkanını parlamento seçsin’ demeye başladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Parlamento kim? Milletin vekili. Asil Kim Millet. Asilin olduğu yerde vekil hükmünü yitirmiştir” dedi ve şöyle devam etti: “Aynı yöndeki çabalar, 2013 yılında önce Gezi Olayları, arkasından 17-25 Aralık darbe girişimiyle farklı bir çehreye büründü. 2014 yılında 30 Mart’ta yapılan mahalli seçimler ve arkasından 10 Ağustos’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimi, bu girişimleri de akamete uğrattı. Türkiye’nin demokrasisine ve kalkınmasına kast edenler, bir kez daha sükûtu hayale uğradı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi ve 17-25 Aralık süreçlerinde, resmî ziyareti sebebiyle yurt dışına gittiğinde kendisini yurt dışına kaçmakla itham eden ihanet şebekesinin mensuplarından bugüne kadar 100’ü aşkın kişinin yurtdışına kaçtığına dikkat çekti ve şunları söyledi: “Biz, her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna, kaderin üstünde bir kader olduğuna inanan insanlarız. Kendilerini herkesin ve her şeyin üzerinde görenler birer birer yıkılıp giderken, ülkesini terk ederken, biz, işte burada olduğu gibi, milletimizle el ele, kol kola, gönül gönüle yolumuza devam ediyoruz.”

Vaktiyle o acımasız kararları verenlerin şimdi Gürcistan üzerinden Ermenistan’a kaçtığını; ancak er geç yakalanıp yaptıklarının hesabını vereceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah ömür verdiği, milletimizin desteği bizimle olduğu sürece de, inşallah bu yolda yürümeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.