ÇOK BEĞENİLEN KONSER TEKRAR SAHNELENİYOR

ÇOK BEĞENİLEN KONSER TEKRAR SAHNELENİYOR
7’den 70’e herkesin diline pelesenk olmuş Anadolu coğrafyasının eşsiz melodilerinin seslendirildiği “Güz Türküleri” konseri salı akşamı tekrar Samsun Devlet Opera ve Balesi sahnesinde olacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi,çok beğenilen “Güz Türküleri” konserini tekrar sahnelemeye hazırlanıyor. Anadolu coğrafyasında oradan oraya gezerek günümüze kadar ulaşmayı başarmış türküler salı akşamı saat 20.00’da sanatseverlerin kalplerini ısıtmak için tekrar sahneleniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından kontrollerinin yapıldığı Aydın Gün Salonu’nun temsil öncesi ve sonrası yapılan dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra,sosyal mesafe kurallarına göre yeniden ayarlanan oturma düzeniyle seyirciler1 buçuk metre arayla oturabilecekler. 

samdob-1.JPG

Maske ve mesafe kuralları takip edilecek
Sadece 134 kişinin katılım sağlayabileceği konserde sanatseverler maske takılması, ateş ölçümü ve Samsun Valiliği’nin yayınlamış olduğu genelgeyle uygulanmaya başlayan HES kodu kontrollerinin yapılmasının ardından konser alanına giriş yapabilecekler.  “Güz Türküleri” piyanolu şan konserinde Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Piyanist Onur Altıparmak, Soprano Eda Bingöl Gürkan’a eşlik ederken, Anlatıcı Murat Çamlıtepe seslendirilen türkülere dair detayları seyirciler ile paylaşacak. Konserde Turgay Erdener’in bestelediği “İlle de” ve “Sen SenSen”, Onur Altıparmak’ın düzenlemelerini yaptığı “Bahçalarda Mor Meni” ve “Çalın Davulları”, Aytekin Albuz’un düzenlemesini yaptığı “İntizar”, Fikret Amirov’un bestelediği “Baharımsan (Aygız)”, Üzeyir Hacıbeyov’un bestelediği Arşın Mal Alan operetinden Gülçehre’nin aryası “Aşık Oldum”, TofikGuliyev’in bestelediği “Sene de Galmaz (Yalgızam)”, ve Kıvanç Tepe’nin düzenlemesini yaptığı “Aman Avcı” gibi Anadolu’nun yüzyıllar boyunca işlediği motiflerin yer aldığı parçalar sanatseverler için seslendirilecek. Etkinlikler esnasında da izleyicilerin maske kullanımlarının ve sosyal mesafe kurallarına uyumlarının kontrol ve takip edileceği,Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen pandemi kurallarına harfiyen uyulması hedeflenen etkinliklere aitsezonbiletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri hafta içi ve cumartesi günleri saat 10.00-17.00 saatleri arasında, temsil günleri saat 20.00’a kadar açıktır.  
 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.