Çocuklarla OPERATUR’u.

Çocuklarla OPERATUR’u.
Samsun Devlet Opera ve Balesi ve Samsun Rotary Klubü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bir projeyle hayata geçirdiği OPERATUR adlı çocuklara yönelik interaktif eğitim etkinliğini sürdürmeye devam ediyor.

25 Şubat Perşembe günü gerçekleşen OPERATUR adlı eğitim etkinliği için Devgeriş İlkokul öğrencileri, Samsun Rotary Kulubü tarafından çocuklar okullarından alınarak opera binasına getirilerek sanatçılar tarafından bina girişinde karşılandılar ve yaklaşık iki saat boyunca opera bale binasının tüm alanlarını dolaşarak provalara ve üretimlere katıldılar.
OPERATUR'da, çocukların sadece sahne üstünde olanları değil üretimin tüm aşamalarını görebilmelerini sağlamak için klasik eğitim etkinliklerinden farklı olarak sahne, atölyeler ve çalışma salonları performans alanı olarak kullanılıyor. Eğlenceli ve eğitici bir oyunun içindeki katılımcı seyirciler olarak operayı gezen çocuklar orkestra salonundaki provaya katılarak orkestra şefinin anlatımıyla orkestra enstrümanlarını tanıdılar.
Atölyeleri gezerken gerçek çalışanlarla tanışan ve neler yaptıklarını öğrenen çocuklar, atölyelerde kendilerine eşlik eden sanatçılarla gerçekleştirilen oyunlara dahil oldular.
Koro salonunda opera sanatçılarını dinleyen çocuklar, koro şefi Bertan Rona'dan insan sesinin türlerini öğrendikten sonra bale stüdyosunda dans eden dansçıları izlediler ve onlara meslekleriyle ilgili sorular sorarak sohbet ettiler.
Büyük sahneyi gezerek bir bale ya da opera eserinin seyirciyle buluşmadan önceki hazırlık aşamasını öğrenen, kulisleri ve fuayeleri gezen çocuklar, kendileri için hazırlanmış oyunu izledikten sonra Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde geçirdikleri günle ilgili duygularını özel tasarıma sahip küp heykele yazdılar. Geziyi tamamlayan çocuklarımız Kulüp sorumlularımız tarafından öğlen yemeğinde bir araya gelerek gezi tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.