ÇOCUKLARIN ARA ÖĞÜNÜNDE PATLAMIŞ MISIR TERCİH EDİLEBİLİR

ÇOCUKLARIN ARA ÖĞÜNÜNDE PATLAMIŞ MISIR TERCİH EDİLEBİLİR
Patlamış mısırın ara öğünde tercih edilebileceğini söyleyen Liv Hospital Samsun’dan Diyetisyen Aysun İpek, “Patlamış mısır, diyet programlarına eklenmesi önerilen besinlerden biridir. Tok tutmaya yardımcı olur. Kilo verme sürecinde atıştırmalık olarak mısır tüketilmesi, yemek yeme isteğinin azalmasını sağlar” dedi.

Liv Hospital Samsun, 19 Ocak Pop Corn Günü’nde (Patlamış Mısır Günü) misafirlerine ve personeline patlamış mısır ikram etti. Patlamış mısır ikramına en çok sevinen çocuk misafirler olurken hastanede renkli anlar da yaşandı.

TOK TUTMAYA YARDIMCI BİR BESİN

Patlamış mısırın bilinenin aksine doğru bir ara öğün olabileceğinden bahseden Diyetisyen Aysun İpek, “Patlamış mısır diyet programlarına eklenmesi önerilen besinlerden biridir. Tok tutmaya ve iştahın kapanmasına yardımcı olur. Kilo verme sürecinde atıştırmalık olarak mısır tüketilmesi yemek yeme isteğinin azalmasını sağlar” ifadelerini kullandı.

YAĞSIZ VE TUZSUZ OLARAK TÜKETİLMELİ

Kilo vermek için yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilmesinin önerildiğine dikkat çeken Diyetisyen İpek, “Her gün düzenli olarak bir kâse kadar yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilebilir. Abur cubur ve yağlı atıştırmalıkların tüketilmesi kilo vermeyi zorlaştırır. Aksine kilo alınmasına neden olabilir. Bu atıştırmalık yerine de öğün aralarında patlamış mısır tüketilebilir. Çocuklarımızın beslenme çantalarında da ara öğün olarak patlamış mısıra yer verilebilir çünkü sağlıklı ve düşük kalorilidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.