ÇOCUK OYUN TEMSİLLERİ DEVAM EDİYOR

ÇOCUK OYUN TEMSİLLERİ DEVAM EDİYOR
Eğitici ve eğlenceli çocuk oyunları ile sanatla iç içe zaman geçirmek isteyen çocukların, ailelerin ve okulların yoğun ilgi gösterdiği SAMDOB çocuk oyunu temsilleri “Keloğlan İle Uzaylılar” ile devam ediyor.    

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin 2022-2023 sanat sezonundaki yeni çocuk oyunu “Keloğlan İle Uzaylılar”ın 3 Nisan Pazartesi 10.30’da gerçekleşen temsilinde Zehra Yıldız Salonu’nu dolduran küçük izleyiciler Keloğlan’ın Uzaylılar ile olan macerasını büyük bir ilgiyle izlediler. Müzikleri A. Sait Karabulut’a, librettosu M. Fatih Şanal’a ait 1 perdelik “Keloğlan İle Uzaylılar” çocuk oyunu, 4 Nisan Salı 10.30 ve 5 Nisan Çarşamba 10.30 ve 13.30’da (aynı günde 2 temsil) yeniden sahnelenecek.

img-1024.jpg

Eserin rejisörlüğünü aynı zamanda oyunun yazarı da olan M. Fatih Şanal üstleniyor. Dekoru Ömer Tacettin Gündüz’e, kostümü Zekiye Şimşek’e, koreografisi Özgün Barılı’ya ait olan eserin ışığı Erdem Kuzaytepe’ye, video projeksiyonu ise Murat Turgut’a ait.  

thumbnail-img-1376.jpg

“Keloğlan İle Uzaylılar” Çocuk Oyununun Konusu:
Keloğlan kermeste annesinin yaptığı leziz pastaları satarken Cafer ve adamları tarafından dolandırılır. Cesur Keloğlan, kaybettiği hakkını parlak zekâsı sayesinde geri almışken Uzaylılar ile karşılaşır. Uzaylılar, evrenin daha yaşanılır bir yer olması için köprüler kurmaktadır. Keloğlan, bilmece çözmedeki hünerlerini de kullanarak Uzaylılar’dan hediye kazanır. Bu hediye sayesinde Cafer ve adamlarını yola getirir. Kötülük yapanlar pişman olurken, evrenin dostlarının güçleri buluşur.

nternet-sitesi-keloglan2.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.