Cizre ve Silopi'de olaylı gece

Cizre ve Silopi'de olaylı gece
IŞİD'in Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında Suriye topraklarında ve Kobani'ye yönelik saldırısı, Şırnak'ın Cizre ve Silopi İlçeleri'nde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki olaylar sırasında, Cizre'de göstericiler yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptı. Silopi'de de polisin attığı bir gaz bombası fişeği, yoldan geçen bir TIR'ın şoför mahalinin içine düştü.

Kobani ve Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki IŞİD saldırıları nedeniyle Cizre'de dün akşam yapılan gösterilere müdahale eden güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmalar, ilçeyi savaş alanına çevirdi. Nusaybin Caddesi, Köprübaşı, Dörtyol Kavşağı, Cudi, Nur ve Sur Mahalleleri'nde yollarda lastik yakarak barikat kuran göstericiler, İpek Yolu'nu da bir süre trafiğe kapattı. Yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yapan göstericiler, araçların içlerini de aradı. Yolları açmaya gelen polis araçlarına taş, molotof kokteyli, havai fişek ve ses bombası atan göstericilere, polis de tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Gece geç saatlere kadar süren çatışmalarda atılan gaz bombaları nedeniyle esnaf ve çevrede oturan vatandaşlar olumsuz etkilendi.

SİLOPİ'DE GAZ BOMBASI FİŞEĞİ TIR'IN İÇİNE İSABET ETTİ

Silopi'de akşam geç saatlerde Karşıyaka Mahallesi ve Birinci Cadde üzerinden toplanan bir grup, İpek Yolu'na inerek uluslararası karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Gruba müdahale etmek isteyen polis araçlarına göstericiler taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polisin gaz bombası ve tazyikli su ile yaptığı müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara kaçtı. Olaylardan dolayı karayolunda ulaşım güçlükle yapılabildi.

Habur Sınır Kapısı yönünden Cizre'ye doğru seyir halindeki bir TIR'ın şoför mahalline de, polisin attığı gaz bombası fişeği isabet etti. Sürücü, aracını yol kenarında durdurmak zorunda kaldı. Şoför mahalline dolan gaz yüzünden zor anlar yaşayan sürücü, kendini zorlukla dışarı atabildi. Sürücü, araçtaki gaz dumanları dağılınca, tekrar aracına binerek yoluna devam etti.

Ayrıca göstericiler tarafından atılan bir molotof kokteyli de bir marketin önündeki malzemelere isabet edince küçük çaplı yangın çıktı. Esnafın yardımı ile yangın kısa sürede söndürüldü. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.