Çin Takvimi Nedir?

Çin Takvimi Nedir?
Bebek cinsiyetini belirlemek için kullanılan yöntemlerden biri olan Çin takvimi ile cinsiyet belirleme 700 yılı aşkın süredir yapılır.

Bebek cinsiyetini belirlemek için kullanılan yöntemlerden biri olan Çin takvimi ile cinsiyet belirleme 700 yılı aşkın süredir yapılır. Yani bilim ve teknolojini gelişmediği zamanlarda bebek cinsiyet hesaplaması bu tür geleneksel yollara başvurulurdu. Günümüzde de doktorun bebeğin cinsiyetini söyleyeceği güne kadar sabredemeyenler bu takvimlere bakarak cinsiyeti erken öğrenmeyi denemektedir. Ancak tabi ki kesin sonuç için doktorunuzun beyanı esastır.

temel olarak güneş ve aya dayanır. Buna göre hayvan adlarından oluşan 12 burç vardır. Her burcun simgesi de bir hayvandır. Bu verilere bir de toprak, su, ateş, tahta ve metal elementleri eklenerek Çin astrolojisi hesaplamaları yapılır.

Çin astrolojisine dayanarak hamile kadınların doğuracağı çocuğun cinsiyeti belirlenir. Uzak doğu ülkelerinin kullandığı bu tablo şimdilerde dünyanın pek çok yerinde kullanılır. Orijinal takvim de Çin Pekin’de halen saklanmaktadır.

Hesaplama Nasıl Yapılır?

için annelerin 2 veriyi bilmesi şarttır. Hesaplama yapılırken annenin yaşı ile hamile kaldığı aya bakılmaktadır. Çin takvimi 18-45 yaş arası kişilerin hesaplaması yapması için uygundur. Hamile kalınan 12 ay ve her yaş için bebeğin kız ya da erkek olma ihtimali yer alır. Bu takvim sabit bir takvimdir. Manüel olarak takvime bakılması yeterlidir. Yıllara göre ya da diğer değişkenlere göre değişiklik göstermez.

Takvim sabit olduğu için bebek sahibi olmak isteyen kişiler hamile kalmadan önceden takvime bakarak hamilelik planlayabilirler. Örneğin 26 yaşındaki bir anne adayı Ocak ayında hamile kalması halinde erkek bebek sahibi olacaktır. Yani anne adayları hamile kalacağı ayı planlayabilirler.

Tabloya bakıldığında bazı yaş gruplarında erkek çocuk sahibi olma olasılığı yüksekken bazı yaş gruplarında kız çocuk sahibi olma olasılığı yüksektir. Buna göre de hamile kalınacak olan yaş belirlenebilir. Örneğin 18 yaşındaki anne için 2 ay kız, 10 ay için de erkek bebeği sahibi olacağı öngörülmektedir. 21 yaşındaki anne ise 1 ay erkek, 11 ay kız bebek sahibi olabilecektir.

geleneksel ve doğruluğu teyit edilmemiş bir takvimdir. Bu nedenle önceliğiniz her zaman doktorunuzun verdiği bilgiler olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.