CİLDİNİZİ DIŞ ETKENLERDEN KORUYUN

CİLDİNİZİ DIŞ ETKENLERDEN KORUYUN
Liv Hospital Samsun Dermatoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Nalan Saraç, cilt sağlığı ile ilgili uyarılarda bulundu.

Vücudumuzun en büyük organı olarak kabul edilen ‘deri (cilt)’ konusunda bilgilendirmede bulunan Liv Hospital Samsun Dermatoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Nalan Saraç, derinin vücudumuzun en dışını sardığını, beden ısımızın ayarlanmasında rol oynayarak kas ve diğer organlarımızı koruduğunu söyledi. Derinin epidermis, dermis, hipodermis olarak üç tabakadan oluştuğunun altını çizen Uzm. Dr. Nalan Saraç, epidermisin dış etkenlere karşı vücudumuzda bariyer görevi gördüğüne dikkat çekti. 

wwwwwwwwwww-001.jpg

SICAK SU, AŞIRI GÜNEŞ VE SİGARAYA DİKKAT
Deriye zarar veren faktörlere de değinen Uzm. Dr. Nalan Saraç, “Sıcak su, temizlik malzemeleri, makyaj malzemeleri, soğuk-sıcak kirli hava maruziyeti, sigara-alkol alışkanlığı, aşırı güneş ışınları ve stres gibi çeşitli etkenler deri bariyerini bozarak hem deri görünümünü hem de enfeksiyon, egzama gibi deri hastalıklarının gelişimine yol açabilmektedir” dedi.

NEMLENDİRİCİ KULLANIN
Deri sağlığı için deri bariyerini bozan zarar verici etkenlerden uzak durmaya ve hyarülonik asit, yağ asitleri, gliserin gibi maddeler içeren nemlendiriciler kullanmaya özen gösterilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Nalan Saraç, diğer önerilerini ise şöyle sıraladı: “Enjeksiyon, mikro iğneleme, deri içine ilaç verme gibi işlemler, sterilizasyon gerektiren tıbbi işlemlerdir ve mutlaka bir hekim tarafından yapılmalıdır. Bu yüzden güvenilirliğinden emin olmadığınız merdiven altı veya Sağlık Bakanlığı onayı olmayan kliniklerde derinize işlem yaptırmayın. Derinizi sevin ve koruyun.”
 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.